Audi A1: Hva skal vi velge – bensin eller diesel?

Forbudet mot dieselbiler i storbyene skaper usikkerhet blant kjøperne

Audi A1.
Audi A1.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei. Vår gamle VW Polo gikk ikke gjennom EU-kontrollen - og påkosten er så stor at den ender på bilkirkegården :-( Vi var forberedt på dette og har derfor sett litt etter ny bil som supplement til vår Volvo V70. Både jeg (særlig jeg!!!) og mannen min har lyst på Audi A1 – den ser jo så lekker ut! Vi tenker å kjøpe enten helt ny eller en veldig lite brukt.

Jeg har derfor to spørsmål til deg:

1: Helt ny – eller litt brukt?

2: Bensin – eller diesel? (Vi bor i Oslo og har fått med oss muligheten for at det bil dieselforbud til vinteren)

Mvh. Margrethe

Benny svarer:

Hei Margrete!

Audi A1 her blitt veldig populær i småbilsegmentet og er slett ikke noe dumt valg. Denne bilen klarte akkurat det Audi håpet på – nemlig å flytte premiumsegmentet ned i småbilklassen også. Modellen er nok en gullfugl for Audi!

I og med at bilene er såpass populære holder prisene seg overraskende godt også. Du må ut med rundt 180 000,- for en fin bruktbil, mens snittprisen på de nye som selges ligger på rundt 250 000,-

Differansen er 80 000,- og det er penger det. Finner dere en brukt som tilfredsstiller deres krav og forventninger i forhold til utstyr, farge etc. så er jeg ikke redd for å anbefale en brukt A1.

Har dere pengene til det så er det å skreddersy sin egen bil med tanke på fargekombinasjoner og utstyr også deilig, og det er jo noe eget med en helt ny bil også.

Audi-A1-bakfra
Audi-A1-bakfra

Sett i lys av de siste tiders noe overraskende hendelser med hensyn til forbud / ekstra avgifter og lignende i storbyene, anbefaler jeg bensinmotor så lenge dere bor i Oslo-området - i alle fall hvis dere er avhengige av bilen for å komme på jobb. Kommer denne bilen til å gå mye småkjøring slipper du også unna problematikken med tett partikkelfilter som kan være et problem på dieselbiler.

Det har de siste dagene haglet inn med spørsmål om bensin- kontra dieselbil og hva som skjer med bruktbilprisen på dieselbiler. Det er tydelig at det flere byer trolig velger å følge opp forbudet som bystyret i Oslo tok skaper, mye usikkerhet i markedet.

Vi har allerede hittil i år sett en klar dreining mot bensinbiler igjen. Noe de siste ukers utspill definitivt bygger videre oppunder.

Kjapt oppsummert er blir min anbefaling en pent brukt og litt velutstyrt bil med bensinmotor.

Lykke til!

Les også: Vår stortest av Adi A1 her:


Del med Facebook-vennene dine

Stasjonsvogna for deg som har lyst på racerbil:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Disse familiene er mest fornøyde med bilen sin

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: