Audi A1 blir et lite råskinn

Nå kommer motoren som feier Audis minstemann inn i GTI-klassen.

Audi_A1
Audi_A1

Vi er ikke de eneste som har latt oss imponere over Audi A1 som er et veldig friskt pust i småbilklassen.

Særlig er den morsom med litt mer enn basismotorisering under panseret og nå kommer en utgave som lover veldig bra i så måte.

Umiddelbar respons

På bilutstillingen i Paris skal nemlig Audi ha premiere på A1 med 185 hestekrefter. Det får den fra en 1,4-liters TFSI-motor med kompressor OG turbo. Audis S-Tronic-automatkasse er standard på denne utgaven.

Med denne motoren gjør Audis minstemann 0–100 km/t på 6,9 sekunder. Da er det mange som kan få seg en overraskelse i lyskryssene!

Dreiemomentet er for øvrig på 250 Nm kompressoren sørger for umiddelbar respons før turboen overtar ved høyere turtall. Slik oppnås både solide ytelser og lavt forbruk. Snittforbruket er oppgitt til 0,59 liter pr. mil, noe som tilsvarer 139 gram CO2 pr. km.

Ny Audi A6 er på gang – se spionbildene her

Ikke billig

I tillegg til S tronic er også Ambition utstyrsnivå standard. Det betyr blant annet at sportsunderstell, sportsseter, sportsratt og en rekke andre detaljer er på plass. Videre kjennetegnes den nye toppmodellen ved at også 17” aluminiumsfelger, S-line eksteriørpakke og egne interiørdetaljer er standard.

Prisene er ennå ikke klare, men noen billig småbil blir dette ikke, det sørger både premium-priser og ikke minst norske avgifter for.

Her kan du lese testen på Audi A1 med 1,6 TDI