Audi A1 blir enda billigere

Ny motor kutter prisen på innstegsmodellen. Se hvor mye:

Audi A1
Audi A1

Mange står klare til å kjøpe når Audi A1 offisielt lanseres i Norge mot slutten av august. Med denne bilen går Audi inn i et for dem helt nytt segment - og de kommer garantert til å bite fra seg her.

Forhåndsinteressen er stor. Ikke minst fordi prisene er svært konkurransedyktige. I vår gikk Audi-importøren ut med startpris på 195 000 kroner for A1. Da med 1,6-liters TDI på 90 hk under panseret.

Under 190 000,-

Nå er det imidlertid blitt kjent at det kommer en modell under dette også. Den har en 1.2-liters TFSI-bensinmotor på 86 hk. Og med denne under panseret starter A1 på oppsiktsvekkende lave 187 700 kroner.

- Vi ser for oss at minste motor, 1.2 TFSI 86 hk, vil utgjøre ca. 15 prosent av salget, sier Marius Tegneby som er informasjonsansvarlig for Audi hos importøren Harald A. Møller AS.

LES OGSÅ: Denne A1-en er alt annet enn rimelig

Downsizing

- De små, effektive turbomotorene i Audi A1 viser tydelig hva begrepet "downsizing" innebærer; mindre volum, mer effekt. For flere kunder vil en liten, men effektiv bensinmotor gi gode nok ytelser for hverdagslig kjøring, sier Marius Tegneby som regner med at en annen bensinmotor, nemlig 1,4 TFSI, vil ta 20 prosent av salget.

- Det resterende vil være fordelt på de to TDI-alternativene (90 Hk og 105 Hk).

Forrige gang du fikk ny Audi til under 200 000,- var det denne:

Gammel Golf-størrelse

Lengde på 3,95 meter gjør A1 til en av de største bilene i denne klassen. I praksis er den nesten like stor som Golf var for et par generasjoner siden. Bredde på 1,74 meter lover også bra for den innvendige plassen - og gjør også sitt for at bilen ser sporty ut.

Audi A1 blir tilgjengelig i to utstyrsvarianter, Attraction og Ambition. Den karakteristiske takbuen kan leveres i fire ulike kontrastfarger.

LES OGSÅ: Denne Audien er rimeligere enn du tror

Audi-A1-bakfra
Audi-A1-bakfra