Aston Martin V12 Zagato: Nå skal den i produksjon

Vær tidlig ute hvis du skal sikre deg Aston Martins nye råskinn!

Aston Martin Zagato detalj_edited 1
Aston Martin Zagato detalj_edited 1

Aston Martin lager noen av vakreste bilene i verden - og har gjort det i årevis. Det var i forbindelse med markeringen av 50-årsjubileet til en av dem, nemlig Aston Martin DB4GT Zagato, at man kom på å lage racingbilen V12 Zagato.

Nylig fikk siste generasjon Zagato fritt spillerom på Nürburgring - og begge prototypene fullførte det knallharde 24-timers racet. Tilsammen klarte de to bilene over 230 runder. De sikret seg femte og sjetteplass.

Nå er "løpsbilen" klar for å settes i produksjon - og ligger blant alle de andre bilene på Aston Martins hjemmeside.

LES OGSÅ: Her er en Aston Martin med et kjempeproblem

Og utover å plukke av noen klistremerker som er på bilen som brukes til racing, er det ikke mange endringer for det sivile markedet.

Aston Martin skrått forfra
Aston Martin skrått forfra

Autoweek forteller at bilen skal lages i 150 eksemplarer, så det er ingen grunn til å sitte på gjerdet når Zagato blir tilgjengelig hos forhandleren.

Rasakere enn Vantage

Dersom du blir en av de heldige eierne av en V12 Zagato får du, som navnet tilsier, en 12-sylindret, 6-liters motor på drøyt 500 hk med på kjøpet. Dette er den samme som du finner V12 Vantage.

Mens flere når går bort fra 12 og 10 sylindre, og nøyer seg med åtte, er det altså fremdeles mulig å få verstingen i Aston Martin. Det er det mange entusiaster som er glade for! Miljøfløyen på sin side vil ikke applauderer deg fram - bare så du er klar over det.

I Vantage gir motoren en 0-100 km/t-tid på 4,2 sekunder - i Zagato-en er det sannsynlig at det barberes noen tiendedeler av den tiden.

Fronten på bilen levner liten tvil om at det er snakk om en Aston Martin - mens det blir litt mindre tydelig jo lenger bak du kommer. Fra midten av bilen og bakover får en assosiasjoner til blant andre Lexus LFA.

Karosseriet er aluminimum - som er banket på plass rundt et skjellett laget av treverk. Håndarbeid med andre ord - og de fleste vil være enige om at utseendet lever opp til forventningene.

LES OGSÅ: Les hva du må se opp for hvis du vil kjøpe en Aston Martin DB7

Aston Martin Zagato profilen
Aston Martin Zagato profilen

Ikke toppmodellen

V12 Zagato blir ikke å regne som toppmodellen til den britiske bilprodusenten - den rollen er forbeholdt one-77.

Den flyttes forøvrig av en 7.3 liters V12 med 750 hk og 750 NM - og skal ifølge Aston Martin være verdens sterkeste motor uten pustehjelp fra turbo eller kompressor.

Prisen? Tja, det er litt vanskelig å si - men dette er en bil du må punge ut flere millioner for. Det vil med andre ord merkes på kontoen når den er betalt. Men så får du en skikkelig britisk racingbil i oppkjørselen også da.

Del med dine Facebook-venner

Aston Martin Zagato siden
Aston Martin Zagato siden

LES OGSÅ: Aston Martin lager småbiler også!