Asbjørn fikk guttedrømmen i premie

Vant konkurranse mot 1400 fra hele Norden om å kjøre mest økonomisk!

Asbjørn Vigeland Larsen har noe alle gutter drømmer om, sin egen gravemaskin. (Foto: Volvo)
Asbjørn Vigeland Larsen har noe alle gutter drømmer om, sin egen gravemaskin. (Foto: Volvo)

44 år gamle Asbjørn Vigeland Larsen vant en premie litt utenom det vanlige og en drøm har blitt til virkelighet, skriver siste.no.

Mandalitten vant nemlig tidligere i år en stor sjåførkonkurranse i kamp med rundt 1.400 andre i hele Norden. Konkurransen gikk ut på å kjøre mest mulig drivstofføkonomisk.

Beholder premien

I helgen ankom prisen Mandal. Og det var ikke en hvilken som helst pris. Pakken son neppe ble levert på døra av Posten besto av intet mindre enn en Volvo gravemaskin.

– Kjempeartig. Da jeg første gang meldte meg på i konkurransen var det nærmest på fleip, men jeg synes det er helt fantastisk at jeg vant. Først etter å ha gått til topps i den lokale konkurransen, deretter den regionale finalen. Så å komme blant de tre beste i den nasjonale finalen og derved kvalifisere meg til nordisk finale, for så å skulle gå helt til topps i den store nordiske finalen i Göteborg.

Ikke nok med at Asbjørn Vigeland Larsen vant en gravemaskin. På døren står også kallenavnet hans.  (Foto: Volvo)
Ikke nok med at Asbjørn Vigeland Larsen vant en gravemaskin. På døren står også kallenavnet hans. (Foto: Volvo)

– Gravemaskinen skal jeg beholde, det er sikkert, slår Thor Asbjørn Vigeland Larsen fast.

Kan å bruke den

Thor Asbjørn Vigeland Larsen er kjent som «Appen» i distriktet. Han jobber for MBT Vigeland Transport AS i Mandal, som blant annet driver med avfalls-sortering. Thor Arne viste etter premieutdelingen at han har sittet bak spakene i en gravemaskin før.

Respekt

– Det «Appen» her har prestert står det virkelig respekt av. Vi har hatt omlag 1.400 nordiske sjåfører som har konkurrert og med det prøvekjørt våre biler ved arrangement på over 100 steder i Norden. I Norge deltok over 450 sjåfører. sier Torstein Magelssen, kommunikasjonsdirektør i Volvo Norge.

Høy verdi

For de spesielt interesserte kan vi nevne at gravemaskinen er en topp spesifisert minigraver EC27 fra Volvo Construction Equipment, verdt noen hundre tusen kroner.

Maskinen er dekorert med symbolene til konkurransen, og som om det ikke er nok. På døren står det «Appen, Nordens beste sjåfør». Det hadde han neppe drømt om.

Les flere bil og motorsaker fra siste.no her:

Hva hadde du gjort om du hadde vunnet en gravemaskin? Skriv i kommentarfeltet under: