Jonny Berland har stor tro på den nye Honda VFR 1200 F skal bli en suksess. Interessen rundt sykkelen er stor.  (Foto: Rune Johansen, BA/ANB )
Jonny Berland har stor tro på den nye Honda VFR 1200 F skal bli en suksess. Interessen rundt sykkelen er stor. (Foto: Rune Johansen, BA/ANB )

Årets viktigste MC-nyheter

Det er mye å velge blant hvis du går med planer om å investere i en ny motorsykkel.

Vinteren er tiden mange benytter til å vurdere ny motorsykkel. De ivrigste har allerede gått til innkjøp av ny maskin til våren, skriver BA.no.

Det viktigste du bør tenke på når du kjøper motorsykkel, er hva du skal benytte den til. Skal du investere i en maskin for turer i nærområdet, eller skal du ha en maskin som kan frakte deg behagelig nedover kontinentet Liker du heftige nedbrekk og høy fart, eller er det tilbakelent cruising langs landeveien som er tingen?

Det store utvalget av motorsykler har noe for enhver smak.

Nyhet

Butikksjef Jonny Berland ved MC Marine i Bergen har nettopp fått den nye sportstouringmaskinen Honda VFR 1200 F i butikken.

– Dette er den viktigste nyheten når det gjelder Honda. I løpet av april vil vi også få inn økonomimodellen Honda VT 750 RS, sier Berland til BA.no.

Han tror at motorsykkelsalget vil øke dette året.

– Interessen rundt motorsykler har vært veldig stor, selv om gradestokken har krøpet ned mot 15 minus, sier Berland.

Stor interesse

Daglig leder Erik Rocca ved HD Bergen mener også det kommer til å bli solgt mange motorsykler i år.

– Vi har ikke tidligere opplevd så stor aktivitet så tidlig på året. Fra midten av januar har vi solgt jevnt og trutt, sier Rocca.

Når det gjelder nye sykler mener han at den største interessen vil dreie seg rundt Fatbob og Sportster Iron. Han har også tro på at det vil være interesse rundt de nye modellene Fatboy Spesial og Dyne Wilde Glide.

– Vi har så langt merket størst interesse rundt brukte sykler. Dette markedet har i år hatt en enorm økning, sier han.

Økning

Salgssjef Terje Bøe ved Ride Bergen selger motorsykkelmerker som er kommet, og som kommer med nyheter i år. BMW har allerede lansert flere, og Kawasaki har nye sykler på vei.

– Vi regner med en 20 prosent økning i salget av tunge motorsykler, sier Bøe.

Han tror at touring/reiseenduro-modeller vil være blant de hotteste objektene.

Ride Bergen har allerede solgt 15 tunge motorsykler. Når det gjelder brukte motorsykler, har Ride Bergen solgt ut alt som har hatt pris under 100.000 kroner.