Dette er med stor sannsynlighet hvordan Volvos neste elbil vil bli seende ut. Patentbildene har akkurat lekket ut.
Dette er med stor sannsynlighet hvordan Volvos neste elbil vil bli seende ut. Patentbildene har akkurat lekket ut.

Årets store nyhet – nå har de første bildene lekket

Volvo lanserer nytt elektrisk flaggskip.

Volvo er blant bilprodusentene som har størst fokus på overgang til elektriske biler.

I Norge har elbilene XC40 og C40 sørget for en skikkelig salgsboost. Senere i år følger Volvo opp med en svært spennende nyhet.

Det er snakk om en helt ny elbil på størrelde med dagens XC90. Foreløpig holder Volvo kortene tett til brystet om nykommeren.

Det vi imidlertid vet er at bilen vil bygge på samme plattform (SPA2) som Polestar 3. Dermed er det nærliggende å tro at bilen blant annet får batteripakke på 111 kWt og en rekkevidde på rundt 600 kilometer. Det er også ventet at Volvo vil tilby flere batteripakker til bilen.

Dette er trolig bildene av XC90 i helelektrisk versjon. Når det er sagt, KAN bildene også vise en oppdatert versjon av dagens XC90 som skal leve videre i noen år til.
Dette er trolig bildene av XC90 i helelektrisk versjon. Når det er sagt, KAN bildene også vise en oppdatert versjon av dagens XC90 som skal leve videre i noen år til.

Bilder lekket

Volvo har så langt kun delt bilder av «Concept Recharge», som gir en pekepinn på hva vi kan vente oss.

Nå har derimot de første patentbildene av bilen lekket. Her kjenner vi igjen mye fra dagens XC90.

Sammenlignet med Concept Recharge, ser det ut til at produksjonsmodellen får en litt mer tradisjonell SUV-design, med blant annet en høyere taklinje.

I front er det ikke lenger noen tradisjonell grill, men Tors Hammer-lysene får leve videre. Bak er lyktene stekt inspirert av dagens Polestar 2.

Skal gå lengre og lade raskere – uten at det koster eierne noe

Dette er Volvos egen teaser av «Concept Recharge».
Dette er Volvos egen teaser av «Concept Recharge».

EXC90?

Volvos kommende flaggskip skal produseres både i USA og Kina. I oktober skal tvillingbroren Polestar 3 lanseres, så vil Volvo følge opp med sin modell litt senere.

Det har allerede vært spekulert en stund om hva det kommende flaggskipet skal hete. Flere kilder skal ha det til at Volvo går bort fra dagens modellbetegnelser, og over på navn. Det har blitt spekulert i at det nye elbilflaggskipet skal hete Embla. Nå har også EXC90 dukket opp som et alternativ.

Om noen måneder får vi fasiten på det som blir en av de viktigste og største nyhetene fra Volvo på lenge.

Her får vi første forsmak på Volvo-fremtiden

Embla eller EXC90 blir en stor SUV med plass til syv.
Embla eller EXC90 blir en stor SUV med plass til syv.

Flere modeller på vei

På et møte med forhandlere i USA tidligere i år, la Volvo frem en tidslinje for nye biler.

Konkret skal det handle om fem nye eller re-designede elbiler de neste årene. Dessuten to ladbare hybrider som skal leve videre i nye utgaver.

Først ut av elbilene er altså oppfølgeren til XC90. I tillegg skal det være snakk om en SUV/crossover som plasserer seg mellom dagens XC60 og XC90. Om den i så fall også blir en elektrisk utgave av XC60 er litt uklart.

Det ligger også i kortene at det vil komme en modell som er mindre enn dagens XC40/C40 – og som da blir den nye innstegsbilen fra Volvo. Det vil overraske om ikke den blir helelektrisk, og kun det.

Volvos første elbil? Nei, slik gikk det ikke

– Perfekt elbil for Norge

Opplysningene fra forhandlermøtet i USA er ikke offisielt bekreftet eller kommentert fra Volvos side. Volvos norske kommunikasjonssjef Erik Trosby sa dette til Broom tidligere i år:

– Vi kan ikke kommentere konkret på spekulasjoner om fremtidige produkter, men Volvo satser for fullt på elbiler og skal lansere flere nye modeller i ulike størrelser de neste årene. Først ut er en stor SUV som skal vises fram i år og som vil bli en perfekt elbil for Norge. Etter det skal vi vise fram en ny elbil som er mindre enn de modellene vi har på markedet i dag. Frem til 2025 kommer det mange modeller som vil passe det norske markedet godt og innen 2030 skal Volvo bli et rent elbilmerke.

Les mer om nye Polestar 3 her

Husker du dette innslaget? Her tester vi brukt Volvo XC90: