Årets Broom-bil 2011: Fornuftsbilen Toyota Yaris

GI DIN STEMME: Årets store bilkåring er i gang på broom.no

Toyota Yaris_int_glasstak
Toyota Yaris_int_glasstak

2011 nærmer seg slutten – og nå er det tid for å se litt tilbake på hva dette året har gitt oss av nye biler. Derfor inviterer vi alle lesere på broom.no til å bli med og kåre den bilen vi i fellesskap synes fortjener tittelen Årets Broom-bil 2011.

Vi har plukket ut de mest aktuelle kandidatene og presenterer dem hver dag framover. Nå har du sjansen til å stemme på din favoritt – og samtidig få med deg en liten oppsummering av bilåret 2011.

Del med dine Facebook-venner

Dagens kandidat: Toyota Yaris

Mens spesielt første generasjon Yaris led av et litt uformelig
Mens spesielt første generasjon Yaris led av et litt uformelig

Første generasjon Toyota Yaris er noe av det mest revolusjonerende Toyota noen gang har sendt ut på markedet.

Forgjengeren Starlet var en trist liten blikkboks av en bil, snusfornuftig og billig. Med Yaris gjorde Toyota noe som var ganske så utypisk for dem: De laget en bil full av særpreg og moderne løsninger.

Tøft gjort: Les mer om denne Yarisen i Brooms bruktbilguide her

Mer voksen

Midtstilte instrumenter, særpreget design og smart interiør skilte Yaris fra de aller fleste konkurrentene. Og gamblingen falt heldig ut. Plutselig ble en liten Toyota favoritten til mange unge og urbane. Ja dessuten også mange ikke så unge og kanskje slett ikke så urbane.

Det begynner å bli en stund siden nå, og i år har vi fått Yaris i tredje tapning. Litt mer "voksen" og ikke så leken som før. Men fortsatt en av de absolutt beste bilene i sin klasse - samtidig som vi igjen ser at Toyota er flinke når de lager småbil. Dette er rett og slett fornuft på fire hjul.

Spare penger

Skjønt småbil... Yaris har vokst seg større og større og har nå best innvendig plass i sin klasse. I praksis sitter fire voksne godt og det er samtidig plass til en hel del bagasje. VW Golf er i dag Norges suverent mest solgte bil. De fleste Golf-kjøperne vil nok klare seg fint med en Yaris - og da kan de spare mye penger.

Det er all grunn til å regne med kvalitet i toppklasse. Dessuten lavt verditap - og lave driftskostnader. Som vi skrev da vi testet bilen:

Full oversikt på Toyota - sjekk denne seksjonen på broom.no:

Sparebøsse

- Dieselmotoren er forbedret, blant annet har den fått ny turbo, og i kombinasjon med manuell kasse er den oppgitt å brenne opp sympatiske 0,39 liter diesel per mil på blandet kjøring.

- Alt tyder på at et Yaris-eierskap vil bli ganske forutsigbart, med god driftsøkonomi og grei annenhåndsverdi. Det er viktig for tradisjonelle Yaris-kunder.

Mye bil for penga

Neste sommer kommer Yaris også i hybrid-utgave. Det kommer ikke akkurat til å gjøre den mindre attraktiv. Derfor våger vi påstanden: Dette er kanskje den aller mest fornuftige nybilen du kan kjøpe akkurat nå.

Yaris gir deg veldig mye bil for penga. Og mens Toyota kanskje ikke har like bra grep om kjøperne av større og dyrere biler om dagen, har de full kontroll i denne klassen.

Les testen på Yaris - klikk her:

Visste du at:

- Toyota Yaris debuterte i 1999 og gikk også under navnene Vitz og Platz

- Yaris Verso var XL-utgaven av Yaris, i Norge også godkjent som varebil

- Dagens Yaris produseres i både Japan, Frankrike, Kina, Indonesia, Taiwan og Thaiand.

Del med Facebook-vennene dine

Under kan du stemme på din favoritt: