Årets Broom-bil 2011: Audi Q3 - premium-SUV i miniformat

GI DIN STEMME: Årets store bilkåring er i gang på broom.no

Slik ser den ut bakfra (Foto: Benny Christensen)
Slik ser den ut bakfra (Foto: Benny Christensen)

2011 nærmer seg slutten – og nå er det tid for å se litt tilbake på hva dette året har gitt oss av nye biler. Derfor inviterer vi alle lesere på broom.no til å bli med og kåre den bilen vi i fellesskap synes fortjener tittelen Årets Broom-bil 2011.

Vi har plukket ut de mest aktuelle kandidatene og presenterer dem hver dag framover. Nå har du sjansen til å stemme på din favoritt – og samtidig få med deg en liten oppsummering av bilåret 2011.

Del med dine Facebook-venner

Dagens kandidat: Audi Q3

Veldig lik storebror Audi Q5 (Foto: Benny Christensen)
Veldig lik storebror Audi Q5 (Foto: Benny Christensen)

Dette er SUV-en som er som hånd i hanske for oss nordmenn. Down-sizing har vært et begrep i utvikling av SUV-er de siste årene. På godt norsk: De blir mindre.

Audi startet med den nesten brutalt store Q7, så den mindre Q5. Og nå altså den enda mindre Q3, en bil som i bunn og grunn bygger på VW Golf og er mer eller mindre teknisk tvilling med VW Tiguan som er en bil norske bilkjøpere har trykket til sitt hjerte.

Premium

Audi Q3 ønsker å nå en annen kjøpegruppe enn de som velger Tiguan, Subaru Forester eller Toyota RAV4. Det er BMW X1, Ranger Rover Evoque og kanskje Volvo XC60 som er målgruppen her. Med andre ord kunder som er villig til å betale noe ekstra for status, materialkvalitet, finish og opplevd kvalitet.

Dette har Audi lyktes med i Q3. Etter vår mening er dette virkelig en premium-SUV - i miniformat.

Men den er mindre leken og ”rampete” enn for eksempel Range Rover Evoque. I Audien er alt – på typisk tysk vis - ryddig, intuitivt og kanskje nesten litt konservativt, til tross for at det er moderne.

Føles større enn den er

På veien er den utrolig velkjørende, stillegående og komfortabel. Den føles som en langt større bil når du sitter bak rattet.

Les også: Vi har prøvd Q3-råskinnet to år før tiden

Pent, elegant og med en god dose premiumfølelse (Foto: Benny Christensen)
Pent, elegant og med en god dose premiumfølelse (Foto: Benny Christensen)

"Krysser man av litt i tilbehørslista så kan den bli ganske så eksklusiv innvendig og tøff utvendig også. Sjekk bare prisene før du går i gang med denne øvelsen, for her tar Audi seg svært godt betalt".

"Understellet er justerbart med Audi Drive Select, og kan derfor tilpasses om du vil kjøre komfortabelt, økonomisk eller litt mer sporty. Det er enkelt å trives her. Gode seter, mye utstyr, høy grad av opplevd kvalitet og god støyisolering"

"DSG-girautomatikken er i toppklasse når det gjelder raske girskift og det å velge riktig utveksling. Med sju trinn å velge blant, har den også ett trinn mer enn de fleste konkurrentene, som nøyer seg med seks. Noe som igjen gir hyggelige resultater både når det gjelder ytelser og forbruk. Her er Q3 blant de aller beste i klassen."

Dette er sitater fra vår test som du kan lese i sin helhet i linken under:

Broom-test av Audi Q3 2,0 TDI:

Elegant og pent design (Foto: Benny Christensen)
Elegant og pent design (Foto: Benny Christensen)

Visste du at:

– Seat Tribu er sammen med VW Tiguan tvilling-biler?

– Bilen produseres i Martorell rett i nærheten av Barcelona, Spania?

- At Audi jobber med en enda mindre SUV - nemlig Q1?

Under kan du stemme på din favoritt: