Andreas Bakkerud vurderer å jobbe for Petter Solberg i tiden fremover, samtidig som han satser på sin egen motorsportkarriere. Foto: bakkerudmotorsport.com
Andreas Bakkerud vurderer å jobbe for Petter Solberg i tiden fremover, samtidig som han satser på sin egen motorsportkarriere. Foto: bakkerudmotorsport.com

Andreas har sjansen til drømmejobben

– Petter lærer meg å skru, jeg lærer ham engelsk

Andreas Bakkerud (19) vurderer jobb hos Petter Solberg istedenfor å flytte hjem til Bergen i vår, forteller Bergensavisens nettutgave.

Det unge rallycrosstalentet er i ferd med å avslutte sin utdanning som motorsportmekaniker i svenske Torsby. Der er han ferdig i mars, akkurat i passe tid til EM-sesongen som rallycrossfører for det finske proffteamet Set promotion starter.

Drømmejobb

Planen var å flytte hjem til Morvik og bruke all sin tid på satsingen mot europamesterskapstittelen i 2011. Men nå har Bakkerud fått problemer med å bestemme seg.

–Jeg har fått et jobbtilbud fra Petter Solberg. Det frister, men det frister også å reise hjem til Bergen, sier Bakkerud, som har en stor avgjørelse å ta.

–Det er jo dette jeg kan, og det eneste jeg vil jobbe med. Dessuten har Petter full forståelse for at jeg satser på min egen karriere, og sier at jeg kan få jobbe så mye som jeg selv ønsker, sier Bakkerud.

Mye å lære

Han har i den siste tiden jobbet for Solbergs team i Sverige ved siden av skolegangen.

–Jeg hjelper han med alt mulig, blant annet har jeg hjulpet Petters sønn litt med sin karriere, sier Bakkerud.

19-åringen har voksne ambisjoner for sin rallycross-karriere, og kan lære mye av å jobbe tett på en sjåfør av Solbergs kaliber.

–Jeg lærer utrolig mye. Petter gir meg mye inspirasjon. Han er en gal mann, vill på alle måter, flirer Bakkerud.

Men det er ikke bare Solberg som kan lære Bakkerud en ting eller to.

– Han lærer meg å skru, jeg lærer ham engelsk. But but, it’s not only only, fleiper motorsporttalentet.

Petter Solberg kjører i disse dager Rally Monte Carlo, der han lørdag ble disket fra en 7. plass. Han var derfor ikke tilgjengelig for en kommentar.

Les mer om bil og motor på ba.no

Se også: Kjørte rally på E6