Anders fortviler – får ikke ha luksusbilen i fred

Først et hærverk til 60.000 kroner – og så ett til.

Her skulle det vært en spoiler. Skaden kostet det 60.000 kroner å utbedre.
Her skulle det vært en spoiler. Skaden kostet det 60.000 kroner å utbedre.

Anders Gill er en ung mann med bilinteresse langt ut over det vanlige. Over lang tid har han jobbet hardt for å realisere bildrømmene sine, og det har han klart godt.

23 år gammel kjøpte han sin første Porsche 911 Carrera 4S, og nå er han den lykkelige eier av en Bentley Continental GT Speed, som han er storfornøyd med.

Bentley Continental GT er virkelig en drømmebil for enhver bilentusiast.

Hør bare her: 6,0 liter V12 motor med 635 hk, og et maksimalt dreiemoment på saftige 900 Nm tilgjengelig ubrutt fra 1.350 til 4.500 omdreininger gir 0-100 km/t på 3,7 sekunder og en toppfart på 333 km/t for den 2.244 kg tunge bilen. Det er firehjulsdrift og 8-trinns dobbeltclutch automatkasse.

.

Reparasjon til 60.000

Dessverre er ikke alle andre like fornøyde med bilvalget hans, og Bentleyen til Anders har derfor vært utsatt for kostbart hærverk flere ganger i garasjeanlegget Anders bruker på Majorstuen i Oslo:

– For noen måneder siden parkerte jeg nede på plassen min i parkeringsanlegget. Da jeg noen dager senere skulle kjøre ut, var karbonfiber-spoileren fra Mansory skrapet opp og revet av bakluken på bilen, med spor på bakluken som lignet svært på nøkkelriper.

– Det var dype hakk og riper i bakluken som det tok et halvt år å få reparert. Bentley har strenge rutiner for hvordan lakk skal legges på bilen, så det var med andre ord ingen liten reparasjon. 60.000 kroner kom det på, forteller Anders til Broom.

Kameraet i frontruten sparte Terje for 11.000 kroner

Kamera – bare på plakat

Saken ble selvsagt politianmeldt, med informasjon om at det var kamera i parkeringsanlegget, varslet med skilter. Anders trodde derfor det burde være mulig å se gjerningsperson på filmen – men i ettertid har det vist seg at det slett ikke var noe kamera montert.

Garasjen var nok ikke veldig overvåket likevel...
Garasjen var nok ikke veldig overvåket likevel...

Skiltene om dette ble senere også fjernet. Fjernet ble også Anders’ tro på at den skyldige ville bli tatt…

Nytt hærverk!

Etter hærverk-episoden valgte Anders å parkere Bentleyen hos foreldrene som bor i nærheten, for å unngå eget parkeringsanlegg.

– Et par måneder senere valgte jeg igjen å parkere bilen i parkeringsanlegget der jeg bor, i håp om at situasjonen hadde roet seg slik at det ikke ville skje noe mer.

– Der tok jeg kraftig feil! Til min store fortvilelse skjedde samme skade på Bentleyen, til tross for at jeg nå hadde byttet plass med min onkel, mye lengre inne i anlegget. Det hjalp altså lite, forteller Anders.

Det hjelper ikke stort med plakater - kamera må nok også være på plass!
Det hjelper ikke stort med plakater - kamera må nok også være på plass!

Mannen aner ikke at han blir filmet - så riper han opp den nye Teslaen

Ladestasjon ødelagt

– I kontakt med politiet fikk jeg tydelig bekreftet at dette er et av de mest belastede områdene i bydelen, og mange andre i sameiet har fortalt om en rekke andre tilfeller av hærverk og tyverier fra boder. Det har til og med bodd folk nede i parkeringshuset, har jeg fått vite, forteller en fortvilet Bentley-eier.

Og det er ikke bare den flotte Bentley’en til Anders som har fått gjennomgå.

Anders leier også en parkeringsplass med ladestasjon for elbil, der han har hatt en e-Golf stående. Bare to dager etter det første Bentley-hærverket var ladestasjonen hans revet ned fra taket og grundig sabotert. Ingen andre ladestasjoner var rørt.

Stor risiko

– Sameiet betalte denne reparasjonen, men jeg har nå leid ut denne parkeringsplassen, forteller Anders.

Prislappen for en parkeringsplass i det aktuelle anlegget var da Anders kjøpte leilighet 600.000 kroner. Nå er han svært skuffet over hvor dårlig sikret garasjeanlegget tydeligvis er:

– Ja, bygget er helt klart alt for dårlig sikret. Det sier jo sitt at mange parkeringsplasser her har ligget ute til salgs lenge. Det er tydelig at ingen vil kjøpe dem fordi området er så belastet – og risikoen for hærverk og tyverier er så stor, slutter Anders Gill.

Slik fant han bilen sin på parkeringsplassen

Se video: Nå er denne endelig i Norge