volvo_960_500
volvo_960_500

Alvorlig skadet av løpsk Volvo

Volvoen pløyde inn blant tilskuerne på bilauksjonen - og skadet 27 mennesker.

Det som skulle være en ordinær bilauksjon ble brått forvandlet til en kaotisk ulykke. Det var tirsdag kveld, lokal tid, at ulykken skjedde på Blue Ridge Auto Auction i Ellijay, i delstaten Georgia i USA.

I følge det lokale politiet var det trolig gasspedalen som hengte seg opp på bilen og forårsaket ulykken.

Se bilder av ulykkes-Volvoen her

Vil ikke spekulere

Volvo Personvogner sier de følger politiets undersøkelser, men vil foreløpig ikke spekulere i hva som kan være årsaken. Bilen skal være en 1995-modell Volvo 960. Ulykken skjedde da bilen skulle kjøres gjennom auksjonshallen slik at de fremmøtte kunne gi bud på den. Plutselig skar bilen ut i folkemengden.

Seks mennesker ble alvorlig skadd og måtte flys til sykehus med helikopter. Åtte skadde ble kjørt til sykehus med ambulanse, mens 13 skal ha blitt behandlet for lettere skader på stedet. Totalt skadet Volvoen 27 mennesker, men det kunne endt mye verre. I følge Fox News skal det ha vært flere hundre mennesker tilstede i auksjonshallen til Blue Rigde Auto Auction.

Se krasjtesten av Volvo 940 mot Renault Modus - klikk her

Gasspedalen hang seg opp

I følge nyhetsnettstedet wsbtv.com sier politiet at det trolig var gasspedalen som hengte seg opp på Volvoen.

Dermed kjørte den rett inn i den kjøpelystne publikumsmassen. Sheriffen i Gilmer County etterforsker saken, men sier det er for tidlig å si om det vil bli tatt ut tiltale etter ulykken. I følge Fox News skal føreren av bilen være uskadd.

Se video av ulykkesbilen her

Følger etterforskningen

- Vi vil ikke spekulere i hva som kan være årsaken før politet har konkludert, sier pressetalsmann Stefan Elfstrøm i Volvo Personvogner til Broom.no.

-¨Men vi bistår gjerne politiet hvis de ber om det, fortsetter han.

Volvo har store arkiver over ulykker som bilene deres har vært involvert i. Men Elfstrøm vil ikke si om det finnes eksempler på at Volvo 960 har vært involvert i liknende ulykker.

- Når politet er ferdig med bilen, håper vi å få tilgang til den sånn at våre ingeniører kan gjøre sine egne undersøkelser, avslutter han.

Her kan du lese mer om Volvo 960 i Brooms bruktbilguide