Alfa Romeo: Satser stort – ni nye modeller på gang

Dette har mange bilentusiaster ventet på.

Alfa Romeo har ikke akkurat bugnet over at nye modeller de siste årene. Men nå skal det satses. Skikkelig. Og i løpet av de neste tre årene er det planlagt ni nye modeller   og en tredobling av salget. (Foto: Scoopy)
Alfa Romeo har ikke akkurat bugnet over at nye modeller de siste årene. Men nå skal det satses. Skikkelig. Og i løpet av de neste tre årene er det planlagt ni nye modeller og en tredobling av salget. (Foto: Scoopy)

Når vi hører snakk om italienske biler, går tankene raskt til eksotiske sportsbiler, kjøreglede og lekre linjer. Navn som Ferrari, Maserati og Lamborghini har sørget for det – sammen med Alfa Romeo.

Sistnevnte er det eneste av nevnte firkløver som tilbyr biler til "mannen i gata". Men modellutvalget er blitt mindre og mindre – og nå er det nærmest ingenting igjen.

Men nå skal merket vekkes opp av den midlertidige dvalen – og det skal pustes nytt liv inn i Alfa Romeo-navnet. Med hjelp av selveste Ferrari!

Vil tredoble salget

For bilentusiaster verden over er dette gode nyheter.

Derfor har det vært et savn når det har vært stille fra den fronten en lang stund. Men nå skal salget tredobles – og i løpet av de neste tre årene skal vi få NI nye modeller å sikle på, ifølge kilder i Fiat.

Apropos frynsete rykte – denne Alfaen er en av verdens dårligste biler!

Her er et fersk spionbilde en av våre kolleger i Scoopy har knipset for oss av sportsmodellen 4C. Mot slutten av året er den ventet å være klar hos forhandlerne. Vi gleder oss så vi nesten ikke kan sitte stille! (Foto: Scoopy)
Her er et fersk spionbilde en av våre kolleger i Scoopy har knipset for oss av sportsmodellen 4C. Mot slutten av året er den ventet å være klar hos forhandlerne. Vi gleder oss så vi nesten ikke kan sitte stille! (Foto: Scoopy)

USA blir nøkkelen

Det er i USA nøkkelen ligger. Her blir ikke Alfa Romeo solgt i det hele tatt akkurat nå – men det skal det bli slutt på. Nå blir det nemlig comeback.

Målet er at salget skal gå fra beskjedne 100.000 biler i 2012, målet var 400.000 (!), til 300.000 årlig i 2016. Da kan en ikke sitte å tvinne tommeltotter. Her må det handles.

Broomduellen: Audi A4 vs. Alfa Romeo 159: Helt A4 – eller noe som skiller seg ut

Ferrari får en aktiv rolle

Så hva gjør de høye herrer i Alfa Romeo da? Jo, de allierer seg like godt med selveste Ferrari. Sistnevnte har alt produsert motorer for Maserati – og nå skal de inn og bidra hos Alfa Romeo også.

Og alle de tre nevnte merkene sorterer under Fiat-konsernets øverste leder, Sergio Marchionne.

– Ferrari kommer til å få en aktiv rolle i utviklingen av motorer for Alfa, bekrefter han. Noe mer konkret om når dette samarbeidet skal startes vites ikke.

LES OGSÅ: Dette er bilene som bryter oftest sammen

Roadster og familiebil

I første omgang er det imidlertid grunn til å glede seg over tre modeller som allerede er spikret på kalenderen: Det er en mellomstor sedan, som etter hvert også kommer som stasjonsvogn, med navnet Giulia. Den erstatter dagens lekre familiebil, med navnet 159.

Et samarbeid med Mazda vil også resultere i en åpen toseters roadster, som vil være svært like neste generasjon Mazda MX-5.

Og sist men ikke minst, Alfa Romeo 4C som har stått på agendaen lenge allerede, og som ventelig blir å finne hos forhandlere i slutten av inneværende år.

Her kan du lese mer om Alfas nye sportsbil 4C

Alfa-SUV

Mange husker også Alfas SUV-planer – som ble presentert i Genève-utstillingen tilbake i 2003. De planene har det aldri blitt noe av – men selv her finnes det lys i enden av tunnelen.

Ethvert merke med respekt for seg selv har nå en SUV eller crossover på "menyen". Svenske Teknikens Värld skriver at kilder i Fiat varsler et samarbeid med Jeep om en ny, høyreist modell. Den skal kunne komme på markedet i 2015, tidligst.

Så da er det bare å starte nedtellingen – og krysse fingrene for at de lovende planene realiseres.

Alfa Romeo 4C. (Foto: Scoopy)
Alfa Romeo 4C. (Foto: Scoopy)

LES OGSÅ: Disse nybileierne er aller mest fornøyd