Alfa Romeo GT: Er dette en fin "konebil" til pappa?

Kona lurer på hva mannen vil ha.

Alfa Romeo GT byr på både komfort, sportslige kjøreegenskaper, bra med plass, god driftssikkerhet og en gunstig pris. Et ypperlig 'pappabil'?
Alfa Romeo GT byr på både komfort, sportslige kjøreegenskaper, bra med plass, god driftssikkerhet og en gunstig pris. Et ypperlig "pappabil"?

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Heisann!

Jeg har sett at det ofte blir spurt om hva som er en god konebil. Men det jeg lurer på, er hva som er en god bil som nummer to for far i huset. Vi har to små gutter (5 og 8 år) og en Ford S-Max som familiebil og hovedbil. Men nå tenker vi på å kjøpe en bil nummer to – som det altså i hovedsak er pappa'n i huset som skal bruke.

Stort sett til og fra jobb – som er en drøy mil hver dag. Det kan ikke være for dyrt, mellom 150.000-200.000 kroner.

Jeg vet at han har sansen for Alfa Romeo – og jeg vil gjerne at han skal kunne ha en bil som han liker. Men jeg aner jo ikke hva som er bra – og har hørt at Alfa Romeo sliter med driftssikkerheten. Finnes det noe stilig du kan anbefale? Hilsen Gudrun.

LES OGSÅ: Alfa Romeo Giulia: Unik italiensk cabriolet gjennfunnet

Hei!

Dette må jeg si var en hyggelig og uvanlig henvendelse – konebil til pappa! Men det er klart han må få seg noen morsomt å kjøre til jobben – det er en prisverdig innstilling.

Alfa Romeo er jo et navn som klinger godt hos mange bilinteressert. Riktignok er de litt lunefulle, og da særlig modellene før midten av 90-tallet. Men de byr på noe som mange andre bilmerker ikke har så mye av, nemlig sjel.

Det italienske merket lager nesten utelukkende biler med et råflott design – og ikke så rent sjelden tilbyr de både krefter og et lydbilde som kan gi frysninger.

Når det gjelder spørsmålet ditt, ville jeg kikket litt på Alfa Romeo GT. En lekker coupe som kom 2004.

GT-en er en godt bevart hemmelighet på bruktmarkedet. Det er absolutt ikke den første bilen folk tenker på – og det har gjort underverker med bruktbilprisene. En slik kan bli din for litt over 100.000 kroner om du er heldig.

Da får du et lekkert design i beste Alfa Romeo-ånd, topp komfort og likevel ganske sporty kjøreegenskaper. I tillegg finnes disse bilene både med diesel og bensinmotor – slik at du kan tilpasse avhengig av hva som er mest aktuelt for dere.

Skulle det bli nødvendig å ta med resten av familien på tur, er det plass til både deg og ungene – men det er kanskje ikke ideelt for langturer.

Tro det eller ei, her får du sågar en italiensk bil med god driftssikkerhet også!

Vær imidlertid nøye på å sjekke historikk. På disse bilene er dessuten ulyder i forstilling en akilleshæl du skal sjekke litt grundig. Forsikre deg også om at tetningslistene over dørene er i god stand. Hvis ikke kan du fort bli frustrert over unødvendig vindsus.

Men så ellers, tut og kjør. Jeg tror nok far i huset vil bli veldig fornøyd om du lanserer denne bilen.

Lykke til!

Interiøret i en GT er stilig, med røde instrumenter, sportsratt og sportsseter.
Interiøret i en GT er stilig, med røde instrumenter, sportsratt og sportsseter.

LES OGSÅ: Fiat Coupe: Tøff sportsbil til under 50.000 kroner

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Alfa Romeo 147: Fornuft eller galskap?