Alfa Romeo 159 er blant mange regnet som en av bilverdens stiligste familiebiler. Nå er det en sjelden variant til salgs i Norge   med V6 motor på 260 hk og firehjulstrekk.
Alfa Romeo 159 er blant mange regnet som en av bilverdens stiligste familiebiler. Nå er det en sjelden variant til salgs i Norge med V6 motor på 260 hk og firehjulstrekk.

Alfa Romeo 159: Vinterbilen for den kjøreglade familien

Eksotisk og sjelden familierakett på bruktbilmarkedet.

159 er en av de mest populære modellene til Alfa Romeo de siste årene – og med sportspakken (Ti) og den største motoren, 3,2-literen på 260 hk, får denne familiebilen krefter som matcher det aggressive utseendet.

Som ny kostet den nærmere 900.000 kroner med litt fyldig utstyrsliste – 77.000 kilometer senere er prisen på en 2009-modell som ligger ute til salgs på finn.no redusert til 460.000, pluss omregistrering.

LES OGSÅ: Alfa Romeo 147: Kjøpt i sommer – nå står den bom stille

Alfa – på godt og vondt

Alfa Romeo har bidratt både til å gjøre bilmarkedet mer spennende og eksotisk, men også vært delaktige til å gi de italienske bilene et dårlig rykte når det kom til driftssikkerhet og kvalitet.

Etter hvert har det siste heldigvis bedret seg – og de nye modellene har kvalitet en kan sammenlignes med resten av bransjen.

Men helt på toppen av kvalitetsundersøkelsene finner du de vanligvis ikke likevel ...

LES OGSÅ: Alfa Romeo 156: – Ikke noen bruktbil fra helvete dette, nei!

Rått design – liten plass

Bilen vi har funnet har ikke bare mye krefter, men også firehjulsdrift. Slik sikres det at du får plantet effekten i bakken – og får utnyttet kreftene til det fulle. Det gjør dessuten at den er godt egnet til å takle norsk vinterføre.

Selv om det er en stasjonsvogn – eller Sportwagon som Alfa Romeo kaller det – er designet svært høyt prioritert. Resultatet er at bagasjerommet ikke svelger unna mer enn 445 liter (1235 liter med bakseteryggen nede).

Derfor kan den ikke konkurrere med BMW 3-serie, Audi A4 eller Mercedes C-klasse på plass og praktiske egenskaper.

LES OGSÅ: Alfa Romeo Giulia: Unik italiensk cabriolet-skjønnhet gjenfunnet

Alfa Romeo 159 annonse
Alfa Romeo 159 annonse

Klikk her for å se hele annonsen

Vidunderlig lyd

Når det gjelder sjarm og utstråling må imidlertid de tyske konkurrentene se seg grundig slått. Ikke bare er 159-en en av de vakreste bilene på markedet – med V6-er byr den dessuten på et herlig lydbilde, morsomme kjøreegenskaper og ikke minst firehjulstrekk.

Bilen som ligger til salgs har også sportspakken (Ti) – som blant annet inkluderer større felger, speilhus i matt sølv og mer påkostet og sportslig interiør.

LES OGSÅ: Alfa Romeo GT: Er dette en fin "konebil" til pappa?

Kan være tung å selge

0–100 km/t er unnagjort på 7,2 sekunder – mens toppfarten er 237 km/t. Men om du heller vil kjøre forsiktig skal det være mulig å få et snittforbruk på litt over literen – og 0,85 l/mil på langkjøring.

Selv om dette virkelig er en bil for de autofile, er det nok også noen potensielle fallgruver.

Alfa Romeo er ikke en lett bil å selge på bruktmarkedet. Særlig modeller med stor og tørst bensinmotor kan vise seg å være vanskelig å selge. Når det er sagt, finner du rette entusiasten, kan du også være heldig og få en meget god pris, ettersom 3,2-literen er så sjelden.

PS: På Broom-forumet har det tidligere vært heftig debatt rundt hva som er den flotteste/beste bilen: Volvo V60 eller Alfa Romeo 159. Hvilken liker DU best? Bruk kommentarfeltet under - eller delta i debatten på forumet.

Klikk her for å se flere bilder av Alfa Romeo 159:

Les mer om Alfa Romeo 159 her