Alfa Romeo 156: – Ikke noe bruktbil fra helvete dette, nei!

Glenn-Tore er veldig glad i Alfa-en sin.

Alfa Romeo 156 som stasjonsvogn er en flott bil   designet var så høyt prioritert at bagasjerommet faktisk er mindre her enn i sedanen!
Alfa Romeo 156 som stasjonsvogn er en flott bil designet var så høyt prioritert at bagasjerommet faktisk er mindre her enn i sedanen!

I spalten "Bilen Min" har Broom. no-leserne mulighet til å fortelle litt om sin egen eller sine egne biler, og litt om sin bilinteresse.

Da Alfa Romeo 156 kom på markedet, sto publikum måpende og forsøkte å svelge inntrykket. Dette var en bil der designet var verdig de sportslige, italienske genene.

Både sedan og stasjonsvogn hadde gjort sitt beste for å skjule at det var mer enn to dører. Dørhåndtakene til bakdørene var skjult for å gi et mer kupelignende utseende.

156 var på mange måter et veiskille for Alfa Romeo. Med den kom de for alvor på banen igjen – med en bil som var både morderne og mer holdbar enn mange av de tidligere modellene.

LES OGSÅ: Skal du kjøpe Alfa Romeo 156? Dette bør du vite

Skal være originale

Vi kan vanskelig tenke oss en kulere ungdomsbil – som også appellerer til voksne bilentusiaster. 156-en er imidlertid ikke en typisk stylingmodell – de skal helst være så "rene" som mulig. Akkurat dette synes Glenn-Tore også. Så han er nok riktig eier til riktig bil.

For øvrig var design prioritert så høyt at stasjonsvogna faktisk har mindre bagasjerom enn sedanen! Men at det er lekkert å se på er de aller fleste hjertens enige om ...

Dessuten; ifølge gutta i Top Gear MÅ du på et eller annet tidspunkt ha eid en Alfa Romeo for å kunne kalle deg en skikkelig bilentusiast.

Men det er ikke til å komme ifra at selv 156 har et noe frynsete rykte hva gjelder driftssikkerhet. Her kan du lese hvorfor den var en av kandidatene i konkurransen om å bli bruktbilen fra helvete ...

Eier: Glenn-Tore Bjørkhaug

Alder: 19 år

Bosted: Sandeid

Litt om meg selv: Jeg er en gutt på 19 år som er lærling andre året på IKT servicefag. Er ellers opptatt av musikk, og selvsagt biler.

Bilen: En Alfa Romeo 156

Merke: 2002-modell Alfa Romeo 156 1.8 TS

alfabroom3
alfabroom3

– Hvor lenge har du eid den?

– Jeg har eid bilen i drøyt tre måneder nå, og akkurat nå er den på service. Er kjempefornøyd!

– Hva har du gjort med den?

– Jeg liker veldig godt originalt holdt biler, det eneste jeg har gjort på bilen selv er å få hvite sideblinklys. Ellers er det vasking og polering av bilen jeg gjør. Prøver å holde bilen ren og pen stort sett hele tiden. Vasker den en gang i uka.

– Liker best med bilen:

– Hvordan den kjører, respons og kjøreglede. Har prøvd en del ulike biler, men den er utrolig kjekk å kjøre på svingete vei. Og jeg liker veldig godt hvordan bil ser ut, og motoren som synger til meg når jeg gir litt på. Først får du et lite boost ved 3000 omdr. og så ved 6000 omdr. Det er moro, men denne bilen blir fint kjørt.

– Liker minst med bilen:

– Det jeg er mest redd for er rust på bilen. Ikke noe tegn til det, enda. Jeg skal oljebehandle understelle før vinter for å ta mest mulig vare på den. Ellers er det litt ofte med å skifte registerreim vært tredje år.

– Beste opplevelse med bilen:

– For de fleste er turen hjem den beste opplevelsen, og det var det for så vidt med meg. Jeg ble forelsket! Og det alltid like morsomt å få nye Alfa venner som hilser på deg!

– Framtidsplaner for bilen:

– Den skal ikke styles, eller gjøres noe særlig med. Jeg ønsker å holde den mest mulig original. Jeg ønsker å ta vare på bilen, og holde den mest mulig strøken.

– Hva er drømmebilen?

– Det er en anonym Audi RS6 uten emblemer, en såkalt "sleeper". Det er digg det!

LES OGSÅ: TEST: Alfa Romeo Giulietta

– Annet:

– Noen har spurt om den er helt ny, og skryter veldig av bilen. Har hørt andre sier ting som "har den ikke gått i stykker enda?". Så lenge du passer på oljen og registerreim, så går nok denne motoren langt!

alfabroom4
alfabroom4

LES OGSÅ: Alfa Romeo 147 som pendlerbil: Fornuft eller galskap?

Har du en bil du vil dele med oss? Billig, dyr, stygg, pen, gammel, ny, liten eller stor, se info her.

Del med Facebook-vennene dine!

Hva synes du om bilen? Noe du vil spørre Glenn-Tore om? Bruk kommentarfeltet under!