Alfa Romeo 147: Kjøpt i sommer - nå står den bom stille

Michelle har ikke vært veldig heldig med Alfaen sin.

2000 modell Alfa Romeo 147. Illustrasjonsbilde.
2000 modell Alfa Romeo 147. Illustrasjonsbilde.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei mitt navn er Michelle. Jeg kjøpte en 2001 Alfa Romeo 147 1,9 JTD for 6 måneder siden hos forhandler og nå lekker det fra en servo ledning/rør og kan ikke kjøre bilen :( Bilen kom uten garanti så jeg lurer på om du vet hva jeg bør gjøre eller om ca. hvor mye jeg må ut med for å reparere skaden??

MVH Michelle :)

Benny svarer:

Hei Michelle!

Må si det er en liten tøffing av en bil du har fått tak i der! Det er ingen ringere enn Walter de Silva som står for designet og 147 har fått mye skryt for dette. Den skiller seg ut i forhold til samtlige konkurrenter og er breddfull av sydlansk personlighet - på godt og vondt.

Det skorter også litt på praktiske egenskaper som for eksempel plass – og også litt på det tekniske - som du nå har fått erfare.

Det er veldig vanskelig å fastslå en pris på en feil / skade man ikke har sett, men jeg gjør et forsøk i alle fall.

Det er nemlig slik at dette er en kjent feil på flere av Alfas modeller. Ofte ender det med skifte av komplett tannstag. Det er en relativt kostbar del, og det går også med noe tid på å skifte denne. I tillegg trenger bilen en hjulstillingskontroll etter at delen er byttet – så det baller for litt på seg.

Skal jeg prøve meg på en rå-tipp på prisen – så sier jeg 25.000,- om du gjør dette hos en merkeforhandler. Ikke helt billig med andre ord.

Jeg vet at det kan gå an å få tak i denne delen som ”pirat-del” til andre bilmerker, og kanskje til din bil også. Det kan fort spare deg for noen tusenlapper...

Heldigvis er det slik at det slik at feilen jeg forespeiler er ”worst case” – og er du heldig så er det bare en slange / rør som er lekk og da blir prisen på reparasjon også en helt annen. Vi krysser fingrene for det siste!

Ønsker deg lykke videre med kul bil!

Les mer om Alfa Romeo 147 i vår bruktbilguide her:

Del med Facebook-vennene dine

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Slike timepriser er en hån mot vanlige arbeidsfolk

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: