Airstream Avenue: Dette er egentlig en varebil

Men det var før Airstream tryllet den om til lekker bobil. Se bildene:

airstream_avenue_seng
airstream_avenue_seng

Amerikanske Airstream er kanskje aller mest kjent for sine klassiske, runde aluminiumscampingvogner fra 60-tallet. Men de har også i en årrekke laget bobiler. Deres siste kreasjon er basert på en Chevrolet varebil.

Bilen på disse bildene er en Airstream Avenue RV. Bilen er i utgangspunktet en ganske – i alle fall i USA – alminnelig Chevrolet Express van.

airstream_avenue_forfra
airstream_avenue_forfra

Alminnelig – før Airstream ga seg i kast med den. De har selvfølgelig gjort MYE. I denne utgaven har bilen plass til totalt syv passasjerer men soveplass til kun to. De har til gjengjeld god plass å boltre seg på. Andre utgaver kommer nok etter hvert.

Les også: Topp 5 veier i Europa du MÅ få kjørt


Lettkjørt og snerten...

Airstreamen er til å være en bobil ikke spesielt stor, men det er faktisk også meningen. Denne bilen er bygd for at to skal kunne bo komfortabelt og kunne ferdes på småveier, over fjellpass, være lett å snu, grei å parkere etc. Ja – rett og slett for å være litt mer snerten og lettkjørt enn hva mange av de andre større bobilene er – med alle de fordelene det innebærer.

Taket er så klart hevet slik at man har full ståhøyde og den elektriske markisen erstatter det tradisjonelle forteltet og i motsetning til teltet tar det bare noen sekunder før det ”oppsatt” Praktisk ved rasting etc.

airstream_avenue_side
airstream_avenue_side

6-liters V8 bensin.

Motoren er som seg hør og bør i en Chevrolet van. Nemlig en V8 på 366 cu.in, eller 6 liter om du vil. Effekten er 323 hk, girkassen er en 6-trinns automat og den har bakhjulstrekk, selv om Express van også er tilgjengelig med firehjulstrekk.

0-100 km/t – i den grad det har noe å si på en bil som dette – gjøres unna på 14 sekunder.

Ryktene sier at den etter hvert også kan bli tilgjengelig med den sterke 6,6-liter Duramax dieselmotoren.

Slik får du mye mer plass i bobilen

Premium

Avenue RV hører med blant de beste på markedet når det gjelder materialkvalitet og finish i følge kilder som har kjørt bilen. Har er det garantert ikke skrammel fra tynne finerplater med dårlig passform.

airstream_avenue_innv.
airstream_avenue_innv.

Du finner selvfølgelig alt du trenger for noen fine dager langs landeveien om bord, slik som toalett, dusj, gasskomfyr med fire brennere, stor ferskvannstank, et massivt klimaanlegg etc. etc. I tillegg er det flatskjermer, satellitt-TV, stereo og diverse muligheter for forskjellig stemningsbelysning. Det aller meste styres selvfølgelig med fjernkontroll.

Den har også en egen bensin-generator og ekstra batterier slik at du ikke risikerer å gå tom for strøm.

Del med Facebook-vennene dine

airstream_avenue_bakfra
airstream_avenue_bakfra

LES OGSÅ: Er dette verdens minste bobil?