Ærlige Sandra (26) hylles på Facebook

Skadet bil ved et uhell – og søkte selv opp eieren.

Sandra Skogstad (26) fra Finnsnes hylles for ærlig opptreden på Facebook.   (Foto: Privat/Skjermdump Facebook, nordlys.no/ANB)
Sandra Skogstad (26) fra Finnsnes hylles for ærlig opptreden på Facebook. (Foto: Privat/Skjermdump Facebook, nordlys.no/ANB)

Tirsdag denne uken var Sandra Skogstad (26) fra Finnsnes uheldig på vei hjem fra jobb. Da hun åpnet bildøren kom det et kraftig vindkast, med det resultat at døra slamret inn i bilen som sto parkert ved siden av, skriver Nordlys.

– Det var veldig mørkt ute, så jeg kunne ikke se skikkelig om det var kommet noen skader på bilen. Men jeg noterte registreringsnummeret, og tenkte at jeg fikk ta kontakt når jeg kom.

Sporet opp kvinnen via Facebook

Som tenkt, så gjort – Sandra fikk hentet ut navnet på bileieren fra Statens vegvesens SMS-tjeneste, men der stoppet sporet.

– Jeg klarte ikke finne personen da jeg søkte etter telefonnummeret. Det var ikke å finne, verken på Gulesider eller 1881. Jeg var derfor i ferd med å skulle skrive inn en melding til Kort Sagt hos avisa, da jeg fikk tips om å prøve på Facebook.

Den ærlige eiendomsmegleren postet et innlegg på Facebook-gruppen "Kjøp og salg i Lenvik kommune", og fikk nærmest umiddelbart respons.

– Jeg fikk treff med det samme og fikk snakket med kvinnen som eide bilen. Hun fortalte at det hadde gått forholdsvis bra med bilen, så det var jo fint.

– Hvordan reagerte hun på at du tok kontakt?

– Hun syntes det var veldig bra med ærlige personer, så det satte hun stor pris på, forteller Skogstad til Nordlys.

– Helt naturlig å si ifra

Men det var først etter samtalen med bileieren at overraskelsen kom.

Flere hundre hadde trykket "Like" på innlegget hvor Sandra etterlyste bileieren, og nedover i tråden kunne man blant annet lese kommentarer som dette: "Sandra, du er et fantastisk menneske som gjør dette, står respekt av det" og "Dæven det imponere stort når folk e så ærlig".

– Jeg logget meg inn på Facebook etter på, og da fikk jeg helt bakoversveis. Det hadde strømmet på med kommentarer og likes på innlegget mitt fra både kjente og ukjente. Jeg skjønner fremdeles ikke hvorfor folk lot seg begeistre så over dette, sier den ærlige kvinnen overrasket til Nordlys.

– Helt naturlig

– Nå er det vel slik at det ikke er alle som sier ifra hvis man dunker borti en annens bil. Kanskje det er derfor folk synes det er bra at du er ærlig?

– Jeg trodde vel at det var sånn det skulle være, at det var normalt at man sa ifra og var ærlig. I hvert fall synes jeg det er helt naturlig at det er det man gjør, sier Skogstad, som forteller at hun kommer til å gjøre det samme igjen hvis hun skulle være uheldig en annen gang.

Kanskje et eksempel til etterfølgelse for oss alle, og noe som helt sikkert ville skapt mindre irritasjon for de som er så uheldige at man får bilen skadet ved et uhell.

Les flere bil- og motorsaker i siste.nos motormagasin her

Saken stod først i Folkebladet.no

Plutselig kom ryggelyset på - og jeg ble rygget i senk