Acura: - Hvorfor får vi ikke kjøpe dette merket i Norge?

Luksus-suksess mange steder - men hos oss er den en fremmed fugl.

Dette er RDX   en SUV/crossover fra Honda eide Acura. De har solid fotfeste på det amerikanske markedet, men til Europa har de ikke kommet ennå.
Dette er RDX en SUV/crossover fra Honda eide Acura. De har solid fotfeste på det amerikanske markedet, men til Europa har de ikke kommet ennå.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hallo har akkurat kommet hjem fra ferie i USA og der hadde vi en stund en Acura leiebil. Helt utrolig digg bil som vi bare fikk lyst til å ta med oss hjem! Tror aldri jeg har sett en Acura i Norge. Vet jo at dette er Hondaer i luksusutgave og de burde jo kunne solgt bra i Norge også. Vet du hvorfor de ikke kommer hit? Hilsen en som lengter tilbake til Statene!

Benny svarer:

Hei sann og velkommen hjem! Alltid bra med ferie og spesielt når man kan kombinere det med å kjøre bil. Attpåtil noe - for oss - så eksotisk som en Acura.

Helt riktig at Acura er luksusmerket til Honda. De har holdt på helt siden 1986, altså var de ute før Lexus. I mange år var USA og Canada de eneste markedene, men så spredte de seg til flere land etter hvert. En liten kuriositet: Acura selges faktisk ikke som nybiler i Japan, der må de klare seg med "vanlig" Honda.

Men til Europa har de ikke kommet - ennå. Jeg har heller aldri hørt om noen planer om lansering i Norge. Det har nok blant annet motoriseringen satt en kontant stopper for. Store bensinmotorer er som kjent perfekt for amerikanerne - men for oss nordmenn og avgiftssystemet vårt, er dette dårlige nyheter. Acura har også hatt et ganske begrenset modellutvalg, selv om de har utvidet det etter hvert.

Å lansere et helt nytt bilmerke koster både tid, krefter og ikke minst mye penger. Et nærliggende eksempel er Lexus, som har brukt mange år på å få fotfeste i det norske markedet.

Honda har slitt ganske tungt i Norge i mange år nå, og jeg tviler på at det de trenger mest nå er å forsøke å etablere et helt nytt merke i tillegg. Man skal aldri si aldri - men jeg holder det ikke for sannsynlig at Acura vil bli lansert i Norge i løpet av overskuelig framtid. Men selvfølgelig - det er ingen ting i veien for å ta inn selv. Da får du en bil som naboen temmelig garantert ikke har maken til!

Del med Facebook-vennene dine

Se flere bilder av Acura RDX? Klikk under:


Alt om Honda på broom.no - klikk her:

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Honda-SUV-en synger på siste verset

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: