Action Mobil: Her snakker vi seriøst tøff bobil

Lyst til å krysse en ørken? Da trenger du denne!

annonse
Laster inn forumet...

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

 

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

 

 

På ferietur gjennom Tyskland i sommer fikk jeg se en helt utrolig tøff bobil. Oppdaget den på en bensinstasjon i Bayern, jeg fikk ikke sett så mye til den før de kjørte av gårde, men det så mest ut som en lastebil ombygd til bobil. Tror det sto Action eller noe lignende på den.

Jeg skulle selvfølgelig tatt bilder, men rakk ikke det. Vet dere eventuelt hva jeg snakker om? Det så absolutt ikke ut som noe "hjemmelaget", virket mye proffere og mer gjennomført enn det. Hilsen E.G.

 

 

 

 

Benny svarer:

 

Hei sann! Jeg er ikke noen bobilekspert, men jeg tror jeg vet hva du har sett her, vi har nemlig skrevet om dem noen ganger tidligere her på broom.no. Mest sannsynlig har du sett en tøffing fra østerrikske Action Mobil.

De tar utgangspunkt i lastebil-understell og bygger bobil oppå dette. Og da snakker vi ikke typen du parkerer på campingplassen for sommeren eller lister deg langs E6 med: Nei, dette er biler som er bygget for å tåle ekspedisjoner i verdens mest ugjestmilde strøk.

Historien til selskapet er forresten veldig spesiell. Det startet som et mann- og konefirma som drev med blant annet reklame og markedsføring. De leverte også kataloger til sportsbransjen, og det var under fotografering til en av disse i Afrika at ideen om en røff bobil ble født.

Det var helt tilbake på 1970-tallet. Siden har det ballet på seg, og nå har de passert 250 biler levert ut til kunder som trygt kan sies å ha fått noe helt spesielt.

 

Ikke billig

 

Poenget med Action Mobil er nemlig ikke bare at det skal være røft og ha tilnærmet militær fremkommelighet. Nei, det skal være høy standard og luksus også.

I og med at dette i høyeste grad er småskala-produksjon, kan kundene naturligvis få skreddersydd det innvendige omtrent akkurat som de vil. Jeg vil anta at de fleste kjøperne har mer enn middels god råd, så her er det nok minst standard som på et luksushotell i mange av dem.

Vi har tidligere skrevet om en 2004-modell som var til salgs for kunde hos Action Mobil. Prisantydning var 1,5 millioner kroner – naturligvis før norske avgifter:

 

LES OGSÅ: Bobil - når størrelsen virkelig teller

 

 

Noen i Norge?

 

Her er litt fakta om den:

Bilen er bygget på et 2-akslet MAN-chassis og drives fremover av en 6,8-liters, sekssylindret turbodiesel på 220 hestekreter. Viktigere – bruksområdet tatt i betraktning – er dreiemomentet er solide 850 Nm. Kraften plantes til underlag av alle typer gjennom en 6-trinns manuell girkasse.

Og så kommer vi til det absolutt viktigste: Alle ekspedisjons-wannabee's våte drøm: Når du legger inn lavgiret, kan du også aktivere hele tre differensialsperrer! Med bakaksel, mellomaksel og framaksel låst skal det ekstremt dype gjørmehøl til for å stoppe deg. Og med de store 365/80-20-hjulene skal det mildt sagt uveisomt terreng til før du må ta kveld.

Bilen har selvsagt GPS-system som kan guide deg gjennom Antarktis om det er din private drøm. Action Mobilen er dessuten utstyrt med 2 dieseltanker med til sammen 890 liters kapasitet. Den har også innbruddssikre vinduer om du skulle finne på å forville deg inn i sivilisasjonen.

 

Ustoppelig

 

Har du fått et stadig mer drømmende blikk nå? Da er du nok ikke alene.

Biler som dette trigger nok oppdageren i de aller fleste av oss. Tenk så herlig å bare kunne kjøre av gårde og vite at omtrent ingen ting kan stoppe deg.

Jeg vet ikke om det finnes noen eksemplarer av Action Mobil på norske skilter, men hvis det gjør det, setter vi stor pris på tips, til redaksjonen@broom.no.

 

 

 

 

Klikk her for å lese mer om eksemplaret som var til salgs:

 

 

 

Lykke til med valget!

 

LES OGSÅ: Bilselgeren avslørte svindel i siste liten

 

 

 

 

 

 

Stort arkiv 

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

 

 

 

LES OGSÅ: Vi har testet den store familiedrømmen

 

 

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: