A8: Dette er Audis nye luksusbil

Under kamuflasjen skjuler det seg en helt ny Audi A8. Den blir kjempestor - men forbruk og utslipp går ned.

Luksusbil-klassen blir bare tøffere og tøffere. De tre tradisjonelle, tyske statusmerkene utfordres fra flere kanter - da gjelder det å henge med.

Seks år etter at den ble lansert, er det snart over og ut for dagens Audi A8. Den skal erstattes av bilen på disse bildene. Og den kan bli en hard nøtt for konkurrentene.

Enda større

Tredje generasjon Audi A8 skal nemlig bli et utstillingsvindu for det fremste av Audi-teknologi. Det omfatter utstrakt bruk av aluminium, lav vekt - og selvfølgelig et hav av utstyr. Det gjelder både komfort og luksus, sannsynligvis får vi også se noen nyvinninger på sikkerhets-fronten.

Dagens A8 er en stor bil, men nykommeren blir enda større. Den vokser ca ti centimeter, noe som også vil gjenspeile seg i akselavstanden. Det betyr svært gode plassforhold og gode autobahn-egenskaper.

Les mer om dagens A8 - klikk her:

Lav CO2

Audi fortsetter å bruke veldig mye aluminium i bilen. Det er positivt for vekt og dermed prestasjoner. Og det betyr igjen at forbruk og utslipp blir lavere.

A8 kommer både med forhjuls- og firehjulstrekk. I starten den med 4,2-liters TDI på 340 hk og 4,2 FSI-bensin med 372 hk. Store motorer - men C02-utslippet skal være imponerende lavt, ikke mye over 200 gram C02.

Til Norge i april

Innstegsmodellen og den som nok er mest attraktiv her i Norge er 3-liters TDI med 250 hk.

Disse bildene er tatt sør i Europa der A8 nå gjennomgår de siste testene i varmt klima. Snart er den helt ferdig - og de første eksemplarene skal være på plass i Norge i april.

BMW 7-serie er en av de argeste konkurrentene - les testen her:

Audi-A8-004 (Foto: Scoopy)
Audi-A8-004 (Foto: Scoopy)

Audi A8 002 (Foto: Scoopy)
Audi A8 002 (Foto: Scoopy)
Audi A8 001 (Foto: Scoopy)
Audi A8 001 (Foto: Scoopy)
Audi A8 005 (Foto: Scoopy)
Audi A8 005 (Foto: Scoopy)
Audi A8 004 (Foto: Scoopy)
Audi A8 004 (Foto: Scoopy)
Audi A8 003 (Foto: Scoopy)
Audi A8 003 (Foto: Scoopy)