Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rett før jul i fjor avduket Lamborghini super-SUVen Urus. Allerede før lanseringen var to norske kunder klare for å signere kontrakt.

Nå, et drøyt halvår senere, er tallet oppe i hele 15 bestillinger. Det er et ekstremt høyt tall i Lamborghini-målestokk.

– Responsen har vært veldig bra. Med noen få unntak har ingen sett bilen utenom lanseringen som ble streamet på nett i desember. Likevel har bestillingene tikket inn, og flere blir det nok så fort vi får den første demobilen til Norge om to-tre uker, forteller Olav Medhus som driver den svært eksklusive bilforretningen Autoxo, til Broom.

Startpris: 3 millioner

Tidligere har vi fått vite at startprisen blir på rundt 1,7 millioner kroner før norske avgifter. Nå bekrefter Medhus at endelig pris havner på ganske nøyaktig 3 millioner.

Autoxo-eier Olav Medhus regner med at 20 nordmenn kommer til å bestille Urus i løpet av året.
Autoxo-eier Olav Medhus regner med at 20 nordmenn kommer til å bestille Urus i løpet av året.

– Det er ingen norske kunder som kjøper en ribbet Urus. Så prisen ender nok på rundt 3,5 millioner i Norge, ferdig utstyrt, poengterer han, og legger til at det kan dukke opp en ytterligere avgiftsøkning på grunn av overgangen til målesyklusen WLTP.

Den første Urusen kommer altså til Norge allerede om et par-tre uker. Det er en demobil vi kan avsløre at Broom skal teste i høst. De første kundebilene kommer også utover høsten.

Slik det ser ut nå, skal det leveres to til fire biler før året er omme. Resterende leveres forløpende i 2019.

Grunnet den nye målestandarden WLTP kan Urus risikere å bli opptil 100.000 kroner dyrere i Norge.
Grunnet den nye målestandarden WLTP kan Urus risikere å bli opptil 100.000 kroner dyrere i Norge.

Her er Lamborghini Urus avslørt på test i Bergen

Verdens raskeste

I likhet med samtlige andre Lamborghini-modeller, har også Urus et svært utagerende design. Det skal naturligvis ytelsene gjenspeile. Derfor har Lamborghini like godt laget verdens raskeste SUV, målt i toppfart.

Her stopper ikke speedometernåla før 305 km/t! 0-100 km/t går dessuten unna på 3,6 sekunder, mens 0-200 er over på 12,8 sekunder.

Kreftene leveres fra en fireliters V8 biturbomotor. Den yter 650 hk og hele 850 Nm allerede fra 2.250 omdreininger.

– Vi kommer helt sikkert til å havne på 20 bestillinger i løpet av året, avslutter Medhus.

Mens vi venter på at bilene skal dukke opp på norsk jord, kan du se hvordan det gikk da finansminister Siv Jensen ble med oss på tur – i Lamborghini Huracan!

To nordmenn har bestilt verdens råeste SUV