Sommer, sol og en cabriolet er slett ingen dårlig kombinasjon. Ikke behøver det koste all verden heller.
Sommer, sol og en cabriolet er slett ingen dårlig kombinasjon. Ikke behøver det koste all verden heller.

Du får ikke bedre bil akkurat nå

Kanskje det er på tide å oppfylle drømmen?

Sommeren kom brått og fort i år, med mye sol og skikkelig varme dager allerede i mai. Statistikk fra meteorologisk institutt viser også at varm mai gjerne gir en fin og god sommer videre. Det tipper vi de fleste liker!

Kanskje tiden rett og slett er inne for å anskaffe seg en skikkelig sommerbil? For hva er vel bedre enn å suse avgårde til standa, eller på en svingete landevei i solnedgangen i varm sønnavind med favorittmusikken på stereoen og kanskje en kjæreste i passasjersetet? Ikke mye, spør du oss...

En cabriolet er rett og slett den perfekte sommerbilen!

Godt utvalg i bruktmarkedet

Ikke behøver den å koste en formue heller. Biltypen selger – om vi skal være dønn ærlige – skikkelig dårlig her hjemme, og mindre og mindre for hvert år. Vi snakker om så lite som ca. 0,2 prosent av det totale nybil-salget.

Men i bruktbilmarkedet er utvalget godt og det finnes noe for nesten enhver smak og lommebok. Det siste er vel kanskje det som ofte setter begrensningen.

Vi har tatt et lite sveip i bruktbilmarkedet for å se hva som finnes til mellom 50.000 og 100.000 kroner – altså i den lavere delen av pris-skalaen. Selv her er det veldig mye forskjellig å velge i.

Dette er noen av de vi fant:

2005 Audi A4 cabriolet, Kr. 90.000,-

Faksimile fra AutoDB.
Faksimile fra AutoDB.

Audi A4 er faktisk en helt kurant familiebil uten tak også. Her får du med med både mann / kone, barn og bagasje. Denne 2005-modellen skifter eier for 90.000 kroner. Motoren er en 1,8-liters bensinturbo, den er utstyrt med automatgir også.

Dessuten har vi sansen for fargekombinasjonen: Grå metallik med bourdox-fargede sportsseter i skinn. Bilen selges av et firma i Drammen, men de har ikke akkurat vært rause med antall bilder av bilen.

Se hele annonsen her:

2007 Mini Cooper cabriolet. Kr. 75.000,-

Faksimile fra finn.no
Faksimile fra finn.no

Liten, lettkjørt, morsom og rød. Det er mange riktige ting på en gang. Det er liksom «innafor» at en cabriolet ikke behøver å være så praktisk. Denne har dog plass til fire, men de i baksetet skal ikke være for røslige. Bagasjerommet svelger akkurat unna det man trenger for en dag på stranden, men heller ikke mer.

Bilen har bare gått 87.000 kilometer og har hatt en eier de siste årene. Den virker også å ha en god servicehistorikk. Noe som alltid trekker opp.

Bilen selges i Verdal for 75.000 kroner, inklusive registrering.

Se hele annonsen og alle bildene her:

1997 Saab 900 cabriolet. Kr. 59.000,-

Faksimile fra AutoDB.
Faksimile fra AutoDB.

Saab gikk konkurs rett før jul i 2011, men det finnes fortsatt godt med Saab ute i bruktbilmarkedet. En av disse er denne 900 S cabrioleten fra 1997. Av en eller annen grunn valgte Saab å fokusere på nettopp cabrioletmodeller og bilene er smått legendariske.

Akkurat denne bilen her en 2-liters bensin-turbo på 131 hk og det lyse skinninteriøret står godt til den mørke lakkfargen. Bilen selges i den hyggelige, lille sommerbyen Drøbak, for 59.000 kroner.

Om bilen er fin og i god teknisk stand og tas godt vare på, kan dette være en kommende klassiker.

Se hele annonsen og alle bildene her:

1968 VW Beach Buggy. Kr. 79.900,-

Faksimile fra finn.no
Faksimile fra finn.no

Beach buggys er ofte bygget på et forkortet VW Boble Chassis, hvor det monteres et lett og åpent glassfiber-karrosseri. Slik er det med denne også, den er bygget på en VW fra 1968. Det gjør det mekaniske både enkelt og kurant.

Trenden oppsto, som så mye annet, i USA på 70-tallet. Og kjøretøyene er primært beregnet – som navnet sladrer om – for bruk i sandyner, strender og i ørken.

Den er langt fra den mest praktiske bilen med bare to seter og ikke noe bagasjerom, men den er til gjengeld veldig luftig på varme sommerdager. Det er også en bil som garantert vekker mye oppmerksomhet. For snaut 80.000 kroner blir den din!

Se hele annonsen og alle bildene her:

1995 Mercedes 500 SL. Kr. 99.000,-

Faksimile fra finn.no
Faksimile fra finn.no

Mercedes er et av bilmerkene som kan skilte med flere cabriolet-modeller i mange prisklasser. Også billigere enn denne. Men vi ble litt nysgjerrige på denne 500 SL-en fra 1995. Her snakker vi 5-liters V8 på 320 hestekrefter. Gromt da den var ny – og slett ikke borte nå heller – og garantert en framtidig klassiker, om den ikke er det allerede.

Skal vi tippe at dette er USA-import? Litt brent lakk, lite skilt bak og matte vinduer i kalesjen kan tyde på et varmt liv på andre siden av "dammen".

Se hele annonsen og alle bildene her:

Man får selvfølgelig billigere cabrioleter enn det vi viser deg i disse eksemplene også. Prisene starter på rett over vrakpanten og fortsetter så langt du bare gidder, eller har penger til.

Vi tror imidlertid at det er fornuftig å legge rundt 50.000 kroner i det om man skal ha en kjøreklar og EU-godkjent bil, uten å bruke altfor mange av de gode sommerkveldene i garasjen.

Flere cabrioleter fra autoDB finner du her:

Flere cabrioleter fra finn.no finner du her:

Vi gjør oppmerksom på at AutoDB og Broom har samme eier.

Les også: Vår guide for kjøp av cabriolet her

Video: Her får du mer cabriolet-inspirasjon!