Hyundai har store ambisjoner med sitt luksusmerke Genesis, om to år starter den store Europa-offensiven deres.
Hyundai har store ambisjoner med sitt luksusmerke Genesis, om to år starter den store Europa-offensiven deres.

Nytt bilmerke – snart kommer de til vår del av verden

Skal gi luksus til hyggelig pris.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De startet opp i 2016 og har så langt konsentrert seg mest om USA og hjemmemarkedet i Sør-Korea.

Genesis er luksusmerket til Hyundai og ambisjonen er klar: De skal ta opp konkurransen mot premiummerker som Audi, BMW og Mercedes. Vi kan nok også ta med Lexus og Volvo her.

Genesis har lansert tre modeller til nå, alle er sedaner. Bilene heter G70, G80 og G90. I 2020 kommer det også to SUV-er. Det er nok heller ikke tilfeldig at det er året Genesis skal komme til Europa.

Verdens tøffeste marked

Planen er da å lansere alle modellene, kanskje kommer det også stasjonsvognutgaver. Målet er å ha modeller som skal kunne matche konkurrentene. For Genesis blir det nok også helt avgjørende å ligge under premiummerkene i pris. Uten det vil de få det svært tøft.

Genesis har hyret inn flere veteraner fra bilbransjen, folk som kjenner markedet og vet hva slags utfordringer man kan vente å støte på.

At de har drøyet med å lansere i Europa er nok heller ikke tilfeldig. Dette blir ansett å være verdens tøffeste bilmarkedet. Kundene er kresne og kravstore, samtidig som premiummerkene har et svært solid fotfeste.

Lekker nyhet fra uventet hold

Dette er G80, den mellomste av de sedanene Genesis har lansert så langt.
Dette er G80, den mellomste av de sedanene Genesis har lansert så langt.

BMW X5-rival

Her bruker Genesis helt sikkert også erfaringene Lexus har gjort seg. De slo seg veldig kjapt opp i USA, men det tok lengre tid å få fart på salget i Europa. Genesis starter uten en kjent merkevare, det blir nok også viktig å tydelig skille bilene fra Hyundais modeller.

De to SUV-ene som er på vei blir svært viktige her. Den største av dem går inn i samme klasse som BMW X5, Mercedes GLE og Lexus RX. Vi snakker stor og luksuriøs firehjulstrekker, i en klasse som er svært populær blant velstående kunder.

I tillegg kommer en mindre modell, på størrelse med Audi Q3 og BMW X1. Dette er bilklassen som øker mest akkurat nå.

LES MER: Denne SUV-en blir viktig for Genesis

GV80 Concept viser hva vi kan vente oss når Genesis skal lage stor SUV.
GV80 Concept viser hva vi kan vente oss når Genesis skal lage stor SUV.

Elbil i 2021

På teknologifronten blir det viktig for Genesis å utnytte stordriftsfordelene med Hyundai og søstermerket Kia. Konsernet er blant annet langt fremme på elektriske drivlinjer.

Det er kjent at den første elbilen fra Gensis kommer i 2021, sannsynligvis er det da neste generasjon av den store sedanen G80. Så langt har signalene fra Genesis gått på at de er litt lunkne til ladbare hybrider.

Dette kan være den viktigste bilen i vårt århundre

Hyundai har elektrisk SUV på gang, se video under: