Her trekker Tesla-SUVen semitraileren på 43 tonn

Model X viser muskler. Se video:

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tesla har på mange områder satt en ny standard i elbilsegmentet. Først med den vesle sportsbilen Roadster, senere med Model S og etterhvert også med SUVen Model X.

Sistnevnte er ikke bare en høyreist elbil med firehjulsdrift, den har også tilhengerfeste.

I utgangspunktet er maksimal tilhengervekt 2,2 tonn. Men det er tydelig at den er i stand til å trekke langt tyngre vekt enn det ... For eksempel en semitrailer på 43 tonn!

Nordmann fikk personlig melding av Tesla-sjefen

Glatt underlag

Nå ligger det flust av videoer på internett av biler som trekker tungt. For eksempel har en VW Touareg V10 TDI trukket et Boing 737.

Mens en Porsche Cayenne enn så lenge leder an. Den har trukket en Airbus A380 – verdens største passasjerfly – på 285 tonn!

Men begge disse bilene har altså dieselmotorer, og det var tørr asfalt under dekkene.

Tesla vervekampanje skapte kaos

Fly neste ...

Bjørn Nyland, også kjent som Tesla-Bjørn, bruker sin egen private Model X P90D til forsøket. Bilen har piggfrie dekk, vogntoget står i fri – og det er snø på veien.

Bilen er for øvrig en vervepremie som Bjørn sikret seg etter å ha sørget for å få inn nye Tesla-kunder. Få om noen har mer erfaring med Tesla i praktisk bruk enn nordmannen, som også har tilbakelagt flere hundre tusen kilometer i sin Model S.

Kanskje er det på tide at noen skaffer et fly han kan forsøke å trekke på ...

Få med deg klippet øverst i denne saken.

Tesla-Bjørn har sin egen YouTube-kanal, med over 70.000 følgere. Det mest populære klippet er spilt av 2,8 millioner ganger!

Langturen i el-SUVen endte på bergingsbilen ...