Å utføre veiarbeid kan være både fysisk krevende og nervepirrende. Man skal gjøre en jobb midt i trafikken, mens bilene suser forbi.

Eller: Poenget er at de ikke skal suse forbi, men derimot senke hastigheten så mye at det oppleves som trygt også for de som jobber i og rundt veibanen.

Slik er det dessverre ikke alltid.

På et veiarbeidsområde på E4 utenfor svenske Ljungby skjedde det i fjor en episode som vakte stor oppmerksomhet. Timmy Edström som var ansvarlig på arbeidsstedet, ble så provosert at han slo en asfaltrake inn i frontruten på en passerende bil.

Ansvarlig for kollegene

Det har fått rettslig etterspill. Nå har saken vært oppe i Växjo tingsrätt, skriver nettsiden Teknikens Värld.

Området var tydelig skiltet med veiarbeid, og fartsgrensen var satt ned til 30 km/t. Likevel kom en bil kjørende i en hastighet som blir anslått til 70-80 km/t.

Edström hevdet i retten at han utførte handlingen for å redde kollegenes liv, da bilen ikke minsket hastigheten, selv om han vinket med armene.

– Jeg er ansvarlig for mine kolleger på arbeidsplassen og så bilen komme uten å senke farten. Hadde jeg ikke fått stoppet bilen, kunne det skjedd en alvorlig ulykke, sier Edström.

7 av 10 lurer på hva fartsgrensen egentlig er

Må betale erstatning

Retten var imidlertid ikke enig i den vurderingen. Edström har derfor blitt dømt for skadeverk. Han må betale en bot, dessuten erstatning til bileieren og vedkommendes forsikringsselskap.

Det er foreløpig ikke kjent om dommen vil bli anket.

– Mange trafikanter er stresset og har ikke den respekten de bør ha når de passerer en område med veiarbeid, sier det svenske Trafikverket, i en uttalelse.

Mobil fotoboks: Snart kan denne ta deg på fersken

Se video: Sjåføren oppdager kontrollen, da stikker han av