Hvem kan vel ikke tenke seg en kjøretur i en heftig Ferrari? I dette tilfellet var problemet bare at bilen tilhørte noen andre.... Illustrasjonsfoto.
Hvem kan vel ikke tenke seg en kjøretur i en heftig Ferrari? I dette tilfellet var problemet bare at bilen tilhørte noen andre.... Illustrasjonsfoto.

Ga Ferrari-nøklene til feil person

Dette var ingen god dag på jobben...

Du skal ikke ha besøkt mange restauranter eller hoteller i USA før du har oppdaget begrepet "valet parking".

Her slipper du å selv bruke tid på å finne en parkeringsplass og parkere bilen. Det er bare å svinge opp foran hovedinngangen, så kommer en hjelpsom ansatt og tar over både bil og parkering. Så blir bilen naturligvis kjørt fram for deg når du skal dra videre.

Eller – det er i alle fall slik det skal fungere. Men det går ikke alltid helt etter planen i denne bransjen heller.

Manglet billetten

Det har vi akkurat fått et eksempel på i Florida. Der går det nemlig nå mot rettssak etter at en ansatt ved fasjonable Vinoy Renaissance St. Petersburg Resort & Golf Club leverte ut nøklene til en Ferrari 458 til noen helt andre enn bileieren. Det skriver lokalavisen Tampa Bay Times.

Det startet helt som det skal. Den 73 år gamle advokaten James Fowler ankom resorten i sin Ferrari og ga fra seg nøklene til bilen. Så gikk han i møter.

Noen timer senere kom et ungt par bort til parkeringsskranken og ville ha ut Ferrarien. De manglet riktignok billetten, men påsto at den lå i bilen. De skal ha virket så overbevisende at bilen ble hentet og kjørt fram. Så satte de seg inn og kjørte avgårde.

Ikke noe dumt sted å nyte utsikten fra, i alle fall hvis det er sin egen bil...
Ikke noe dumt sted å nyte utsikten fra, i alle fall hvis det er sin egen bil...

Koppholder? Det blir 21.000 kroner, takk!

Fant narkotika

Paret kom imidlertid ikke langt avgårde før de ble stoppet av en politipatrulje. De reagerte på at Ferrarien manglet baklys, og at den ble kjørt på en merkelig måte, som om sjåføren ikke helt visste hvordan han skulle håndtere en slik bil.

Politiet avdekket kjapt at de to absolutt ikke var bilens eiere, det ble dessuten funnet narkotika på dashbordet. Sjåføren innrømmet at han hadde hentet ut bilen på resorten, men benektet at han hadde stjålet den.

– Hviler det en forbannelse over denne bilen?

Vil ha erstatning

Der kunne det hele stoppet, med en ganske så happy ending for både parkeringsselskapet og eieren. Men Ferrari-eier Fowler er ikke fornøyd med å bare få tilbake bilen. Han har nå gått til sak mot Vinoy Renaissance og krever erstatning.

Fowler hevder han har brukt store summer på å få undersøkt og reparert bilen, dessuten på juridisk bistand. Han skal også hevde at bilen har tapt seg i verdi etter det som har skjedd. Det vil han ha erstattet.

Nå er det opp til parkeringsselskapet å eventuelt komme ham i møte og få til et forlik. Hvis det ikke går, er neste stopp i en rettssal.

LES MER: Så lett er det å stjele tusenvis av norske biler

Se video: Her tester vi Ferrari – på isen!