Alfa Romeo satser hardt, blant annet med sine nye SUV, Stelvio. Nå håper både de og Fiat på ekstra drahjelp gjennom en helt ny garanti som blir den beste på markedet: 7 år / 200.000 kilometer.
Alfa Romeo satser hardt, blant annet med sine nye SUV, Stelvio. Nå håper både de og Fiat på ekstra drahjelp gjennom en helt ny garanti som blir den beste på markedet: 7 år / 200.000 kilometer.

Se hvem som får Norges beste garanti

Nå knuser de konkurrentene.

Fiat og Alfa Romeo er blant de minste bilmerkene i det norske markedet.

Salget har gått trått i mange år, men det betyr ikke at man har gitt opp. Snarere tvert imot.

Fiat kjemper blant annet om varebilkunder. Alfa Romeo har på sin side en fin salgsøkning bak seg i 2017, med sine to ferskeste modeller: Sedanen Giulia og SUVen Stelvio.

Nå innfører importøren FCA en helt ny og eksklusiv bilgaranti for Fiat og Alfa Romeo – som overgår alt annet på markedet i Norge: 7 år og 200.000 kilometer. Inkludert i garantien er dessuten veihjelp og mobilitetsgaranti.

Nå tester vi verdens raskeste SUV

Ikke importbiler

Den nye garantien gjelder alle biler registrert fra 1.1. 2018, som er kjøpt hos merkeforhandler gjennom den norske importøren. Altså gjelder det ikke importerte biler. Ordningen er rett og slett skreddersydd for det norske markedet.

Inkludert i garantien er også alt originalt montert ekstrautstyr, for eksempel tilhengerfeste, gjort hos merkeforhandler.

Alfa Romeo Giulia får nå 7 års garanti.
Alfa Romeo Giulia får nå 7 års garanti.

Alfa Romeo: Like dårlig som sitt rykte?

Vil bygge tillit

– Vi vet at produktene våre holder høy kvalitet, og kan derfor gjøre dette. Samtidig ønsker vi naturligvis å bygge tillit og gjøre kjøp av våre biler enda tryggere for kunden.

– Nå kan du for eksempel selge bilen etter fem år, og fortsatt ha to år igjen på garantien. Det er nyttig også for neste eier, og bidrar dermed til sterkere restverdi, sier Morten Andreas Kleven som er produkt- og PR-sjef for FCA Norge.

Les hva eierne mener om sin Alfa Romeo her:

Norge i særstilling

I dag er det bare Kia og Mitsubishi som kan vise til noe lignende. Kia har 7 år / 150.000 km – mens Mitsubishi har en spesialgaranti som bare gjelder Outlander PHEV. Den er på 7 år / 140.000 km. Men Fiat og Alfa Romeo overgår dem altså nå.

Alle andre merker har 5 år og mellom 100.000 og 200.000 km.

Norge er faktisk i særstilling med å ha så lange garantier. Det skjedde et skifte rundt dette i 2011. De fikk alle nybiler minst fem års garanti, men det før dette var vanlig med to år. I andre land er det fortsatt to-tre år som gjelder.

Garantivilkårene

• Garantien gjelder for nye biler importert av FCA Norway og registrert etter 01.01.18. Garantien er gjelder i hele Europa.

• Over hele 7 års perioden er kilometerbegrensingen 200.000 km.

• De 2 første årene er det ubegrenset kjørelengde.

• Veihjelp/Mobilitetsgaranti i hele garantiperioden. (7år og 200.000km)

• Garanti på Radio/lydanlegg/navigasjon gjelder for hele perioden på 7 år eller 200.000km.

• Originalt fastmontert tilbehør har samme garantivilkår som bilen.

Alfa Romeo er bilmerket som vokser mest i Norge akkurat nå

Se video: Dette er verdens raskeste sedan