Nissan Leaf er Norges klart mest solgte elbil så langt. Nå er det straks klart for andre generasjon. En bil som har blitt kraftig fornyet og ikke minst: Rekkevidden har nå økt til 378 kilometer.

I forkant har det vært stor interesse rundt hvordan Nissan kommer til å prise denne bilen. Nå vet vi svaret – og her kommer mange potensielle Leaf-kunder til å få en positiv overraskelse.

Langt utenpå konkurrentene

Nissan priser nemlig nykommeren svært aggressivt. Nye Leaf begynner på 236.000 kroner, eksklusive frakt- og leveringsomkostninger.

I forhold til pris, rekkevidde og utstyrsnivå går nye Leaf med dette langt utenpå de fleste konkurrenter. Dette er for eksempel nesten 100.000 kroner under startprisen på VW e-Golf, den har også mindre rekkevidde enn Leaf. Til gjengjeld har e-Golf da en god del mer utstyr som standard. Slik sett kan man ikke direkte sammenligne innstegsmodellen av Leaf med e-Golf.

I praksis er det bare Renault Zoe av dagens konkurrenter som kan matche forhold pris/rekkevidde her, men den er til gjengjeld en god del mindre enn Leaf.

Slik ser det ut inni, en betydelig oppgradering fra første generasjon.
Slik ser det ut inni, en betydelig oppgradering fra første generasjon.

Dette kan være det smarteste kjøpet når du vil ha brukt elbil

Mye utstyr

En annen viktig fordel for Leaf er leveringssituasjonen. Nissan lover at de i motsetning til mange konkurrenter, skal ha kort leveringstid på bilen. Dette er det store problemet for mange konkurrenter i dag, der Opel Ampera-e virkelig er det store skrekkeksemplet.

Leaf produseres ved Nissans fabrikk i England og der skal det være tatt høyde for at de kan øke takten kraftig hvis etterspørselen tilsier det.

Leaf blir tilgjengelig med mye ny teknologi. For optimal rekkevidde er e-Pedal, som regenererer energi tilbake til batteriet mens bilen triller, standard fra innstegsmodellen.

Det samme gjelder det meste av avansert sikkerhetsutstyr, samt eget varmesystem til batteriet, som igjen sikrer best mulig rekkevidde vinterstid.

Dette er nye Leaf i tøff Nismo-utgave.
Dette er nye Leaf i tøff Nismo-utgave.

Nissan har allerede vist Leaf i en tøffere versjon, se mer her:

Kommer i februar

Leaf blir også tilgjengelig med ProPILOT – Nissans førerassistanse-system. Dessuten Intelligent aktiv filholder og selvparkerings-systemet ProPILOT Park.

Utstyrsnivået går fra Visia, via Acenta og N-Connecta til Tekna. Toppmodellen Tekna koster fra 284.000 kroner, og inkluderer utstyr som Driver Assist Pack, Bose Premium lydanlegg, full LED-frontlys og delskinnseter.

De første eksemplarene av nye Nissan Leaf ankommer Norge i løpet av februar 2018, og det er nå åpnet for bestilling av samtlige tilgjengelige modeller.

LES MER: Vi dro til Japan, da Leaf ble avduket for første gang

Se video av nye Leaf under: