Jaguar har gitt oss flere spektakulære stunt i forbindelse med lansering av nye modeller i år.

Vi glemmer for eksempel ikke det vanvittige korketrekker-hoppet de gjorde med SUVen E-Pace. Se det her!

Denne gangen er det stasjonsvogna XF Sportbrake som er utgangspunktet for moroa. Med den har de nylig satt fartsrekord for å trekke en skiløper bak en bil. Toppfarten ble målt til svimlende 189 km/t! Da gjelder det å klamre seg fast og holde balansen på skiene...

Klassens vakreste – og mest minst kjente

Knuste forrige rekord

Det begynner så smått å nærme seg vinter- og skisesong i Norge. Men vi vil ikke anbefale deg å prøve på et lignende stunt som det du ser i klippet øverst i denne saken.

Her er nemlig alt tilrettelagt, og det er ingen ringere enn den tidligere alpindeltakeren i OL, Graham Bell, som står på skiene bak bilen.

Forrige rekord for å bli trukket på ski bak en bil var litt over 100 km/t – så her snakker vi skikkelig grusing, og en ny Guinness verdensrekord det står respekt av.

Det er en grunn til at vi anbefaler stasjonsvogner

Sprek bil

Jaguar sin nye stasjonsvogn er nettopp blitt klar for salg i Norge. Men den varianten som er med på klippet her, XF S Sportbrake med 380 hk og 4x4, er ikke tilgjengelig i Norge.

Du får den med opptil 300 hk dieselmotor, eller med 250 hk bensinmotor. Begge disse kan sikkert også dra en skiløper opp i tilstrekkelig fart, om du får lyst til å prøve.

Men ærlig talt, dette tipper vi våre egne alpinister skulle klart enda bedre. Kanskje noe å tenke på for landslaget?

Topp 20: Her er nybilene som holder seg best i pris