Continental tilbakekaller to ulike serier av sitt PremiumContact 6-dekk i dimensjonen 245/45 R18 Y XL. Foto: Continental.
Continental tilbakekaller to ulike serier av sitt PremiumContact 6-dekk i dimensjonen 245/45 R18 Y XL. Foto: Continental.

Har du dette dekket? Da bør du kontakte forhandleren din

Stor dekkprodusent går ut med tilbakekalling.

Det skjer ganske ofte at bilprodusenter kaller tilbake biler. Som oftest fordi man i ettertid har oppdaget feil eller svakheter, og trenger å rette på dette.

At det samme skjer med dekk hører med til sjeldenhetene. Men nå har dekk-giganten Continental akkurat gått ut med frivillig tilbakekalling av ett av sine produkter.

Konkret gjelder dette kunder som har kjøpt Continental PremiumContact 6-dekk i dimensjonen 245/45 R18 Y XL. De aktuelle dekkene er produsert i uke 50/2016 og uke 16/2017. Har du noen av disse, blir du oppfordret til å ta kontakt med din forhandler.

Ingen ulykker eller skader

Continental opplyser at på grunn av en mulig produksjonsfeil, kan disse dekkene utvikle ujevnheter i slitebanen. Dette kan føre til at dekkene kommer i kontakt med bilen, redusere kjøreegenskapene og gi dårligere egenskaper i høy fart. Continental kjenner per i dag ikke til noen tilfeller av ulykker eller skader som følge av dette.

– Tilbakekallingsprogrammet er satt i gang proaktivt for å unngå enhver risiko for sjåfører og andre bilister. Dekkene det gjelder har blitt solgt til kunder i Europa, Tyrkia og Russland, og det er kun dekk som er solgt via dekkforhandler som er påvirket, opplyser Continental, i en pressemelding.

5016 indikerer at dekket er produsert i uke 50 i 2016. Foto: Continental.
5016 indikerer at dekket er produsert i uke 50 i 2016. Foto: Continental.

Dette kaller vi luksus-bobil

Erstattes uten kostnad

De påvirkede produktene kan identifiseres på følgende måte:

Produktnavn: PremiumContact 6.

DOT-nummer:

DOT 6G8U D6R9 5016.

DOT 6G8U D6R9 1617

De siste fire tallene i DOT-nummeret indikerer produksjonsperioden (uke/år). De påvirkede dekkene vil bli erstattet uten kostnad for kunden. Ingen andre dekkstørrelser, produksjonsperioder eller dekktyper er påvirket av dette.

249 individuelle dekk i Norge

Continental startet å gi beskjed til de respektive landenes nasjonale myndigheter 14. september 2017 og er i kontakt med forhandlere for å organisere og implementere tilbakekallingen.

Alle som vil ha mer informasjon om identifisering av aktuelle dekk og lokale partnere kan besøke følgende nettsted: www.continental-tires.com/exchange.

I Norge skal dette gjelde til sammen 249 individuelle dekk.

Joda, også dekkene dine har datostempling

Se video under: Her er superbilene på Norges-besøk