Teslas plan om å elektrifisere bilparken gjelder ikke bare personbiler, snart skal de også presentere sitt første nyttekjøretøy. Så langt har vi fått dette teaserbildet av den.
Teslas plan om å elektrifisere bilparken gjelder ikke bare personbiler, snart skal de også presentere sitt første nyttekjøretøy. Så langt har vi fått dette teaserbildet av den.

Snart skal Tesla avsløre en stor nyhet

Nå går de inn i en helt ny klasse.

Hos Tesla er det nå fullt fokus på å få i gang produksjonen av nye Model 3. Den må i løpet av kort tid komme opp i betydelige volumer, hvis Tesla skal ha mulighet til å levere bil til alle som har bestilt.

Men Tesla-sjef Elon Musk har også flere prosjekter på gang. Nå skal han veldigi snart vise fram Teslas første lastebil, den har selskapet jobbet med en lengre periode.

Dette er en viktig del av Teslas plan for elektrifisering av bilparken, og da ikke bare personbiler. Lastebiler og vogntog står i dag for betydelige utslipp, det vil Musk gjøre noe med.

500 kilometers rekkevidde

I sommer har han fortalt litt om planene, og også sendt ut et teaserbilde av Teslas første nyttekjøretøy. Det er grunn til å vente et design som skal skille det fra konkurrentene, samtidig som Musk lover at bilen ikke bare skal kunne dra tunge lass, den skal være morsom å kjøre også.

Aerodynamikk blir viktig her, samtidig som konstruksjonen naturligvis må kunne romme betydelige mengder med batterier.

Rekkevidden blir anslått til å ligge på inntil 500 kilometer, mellom hver lading. Dette vil også bli et autonomt kjøretøy. Altså en selvkjørende bil, noe Tesla har satt seg som mål å bli ledende på.

Tesla-sjef Elon Musk tenker ikke å stoppe ved personbiler. Hans store plan er elektrifisering av alle typer kjøretøy.
Tesla-sjef Elon Musk tenker ikke å stoppe ved personbiler. Hans store plan er elektrifisering av alle typer kjøretøy. Foto: David Rawcliffe/Scanpix

Denne blir kalt «lastebilenes Tesla»

Får tøffere konkurranse

Her snakker vi potensielt om enorme besparelser og effektivisering, hvis mye av godstransporten på vei kan gjøres uten sjåfører bak rattet.

Tesla stopper forresten ikke med dette nyttekjøretøyet. Det snakkes i tillegg om at en pickup også skal være på vei. Dette er en biltype som er svært populær i Teslas hjemland USA. Den kan også bli en god brekkstang inn i den konservative delen av amerikansk bilindustri. Pickupen skal etter ryktene å dømme vises innen 18 - 24 måneder.

Samtidig som dette skjer, gjør en rekke bilprodusenter seg nå klare til å lansere modeller som for alvor skal ta opp konkurransen med Tesla. Med Model S og Model X hadde de i praksis ingen konkurrenter. For nye Model 3 blir det annerledes. Her er det allerede biler på markedet med tilsvarende spesifikasjoner, og mange flere er på vei.

Les også: Hoppet av fra Tesla – nå kan du bestille denne

Langturen gikk ikke helt etter planen, se video under: