Etter hele 19 år er det straks slutt for dagens Suzuki Jimny, bilder av oppfølgeren har nå dukket på nettet.
Etter hele 19 år er det straks slutt for dagens Suzuki Jimny, bilder av oppfølgeren har nå dukket på nettet.

En av verdens eldste nybiler blir snart erstattet

De første bildene har akkurat lekket ut.

Den har røtter tilbake til 1970, og forgjengeren var den legendariske Suzuki-jeepen. Hvilken bil snakker vi om? Jo, Suzuki Jimny som er en av de eldste nybilene du kan kjøpe i dag.

Den debuterte nemlig helt tilbake i 1998 og her har Suzuki tatt seg særdeles god tid med oppfølgeren.

19 år er veldig lenge for en bilmodell, og nå er det omsider klart for helt ny utgave, den skal etter planen debutere på Tokyo Motor Show i oktober.

Slik ser dagens Jimny ut.
Slik ser dagens Jimny ut.

Retroaktig design

Før det har det imidlertid lekket ut noen bilder på nettet, som ser ut som de er tatt i forbindelse med en presentasjon av bilen.

Her får vi se nye Jimny helt uten kamuflasje. Det er ikke vanskelig å se hva den slekter på, her har nemlig Suzuki vært tro mot tradisjonene.

Bilen har faktisk blitt enda mer firkantet enn i dag. Her handler det om et enkelt og litt retroaktig design. Det går igjen i alt fra den høye fronten med runde lykter, til den minimalistiske hekken. Her er det fint lite staffasje. Jimny er et enkelt og robust offroadkjøretøy, det gjenspeiles også i designet.

Enkelt og robust, Suzuki gjør ikke store sprell med designet på Jimny.
Enkelt og robust, Suzuki gjør ikke store sprell med designet på Jimny.

Også en "gamling": Denne nekter å dø

Spartansk innvendig

Dagens modell har svært gode terrengegenskaper. Det er ventet at Suzuki kommer til å videreføre det også i denne. Det betyr et effektivt 4x4-system, samtidig som svært korte overheng både foran og bak bidrar til at den tar seg fram der mange andre biler på melde pass.

Vi får også et glimt fra interiøret som trygt må kunne betegnes som spartansk. Bare infotainmentskjermen sladrer om at dette ikke er en gammel bil. Det er en klar retrofaktor her også, samtidig som knapper og brytere er robuste. Her skal du slippe å ta av deg arbeidshanskene når du kjører!

Her skulle man nesten ikke tro at vi snakker om helt ny bil...
Her skulle man nesten ikke tro at vi snakker om helt ny bil...

Denne er som en hytte uten vann og strøm

Starter på 15.000,-

Foreløpig vet vi ikke noe om når bilen kommer til Europa, men debut i høst bør kunne bety at den er på plass i vår del av verden en gang første halvår 2018.

PS: Det bugner ikke akkurat av Jimnyer i bruktmarkedet i Norge, men noen er det til salgs. Prisene varierer fra 15.000 kroner for en 1999-modell som har gått 119.000 kilometer – til 63.000 kroner for en 2006-modell som har 124.000 kilometer på telleverket.

Kvaliteten på denne bilen er generelt god, men det er naturligvis viktig at de har blitt godt fulgt opp. Sjekk også for skader under bilen, noen av disse har fått prøve seg i terrenget.

Her kan du lese testen vår av Jimny

Volvo har også offroad-tradisjoner, se mer i videoen under: