Hyundai hadde en relativt rolig start da de kom til Norge tidlig på 90-tallet. Men det tok ikke lang tid før det sørkoreanske merket fikk en stor suksess med småbilen Accent.

I dag er Hyundai på vei opp med flere nye modeller, blant annet elbilen og hybriden Ioniq, som har fått en god mottakelse her hjemme.

I likhet med flere andre produsenter, har også Hyundai økt fokuset på moderne design og teknologi de siste årene.

Det aller beste eksempelet på det, er kanskje konseptversjonen av pickupen Santa Cruz, som først ble vist under bilutstillingen i Detroit for to år siden. Bilen vakte stor oppmerksomhet, mye på grunn av det lekre og tøffe designspråket.

Men det var slett ikke alle som hadde troen på at bilen skulle bli en realitet.

Lav og bred - men likevel en pickup.
Lav og bred - men likevel en pickup.

Har fått klarsignal

Kun måneder etter at Santa Cruz debuterte i Detroit, gikk ryktene om å sette bilen i produksjon. Men så ble det stille rundt den spennende pickup-en. Helt frem til nå…

Denne uken melder nemlig Reuters at Hyundais sjef i USA, Michael J. O’Brien, bekrefter at bilen skal produseres. Det ventes at pickup-en skal lanseres i det amerikanske markedet i løpet av 2020.

Hvorvidt Santa Cruz blir aktuell i Europa gjenstår å se.

Lavpris-SUV skal gå 560 km – med null utslipp

Hyundais tøffeste?

Utfra bildene vi ser av konseptversjonen, er bilen svært så spennende. Hyundai er jo ikke viden kjent for å lage biler med stor WOW-faktor, når det kommer til design.

Den ferdige modellen vil nok avvike noe fra denne. Her ser det ut til at designeren har fått leke seg litt.
Den ferdige modellen vil nok avvike noe fra denne. Her ser det ut til at designeren har fått leke seg litt.

Det har de derimot fått til med Santa Cruz. Her er det skarp linjeføring og en rimelig aggressiv front. Så får vi se da, hvor mye av moroa som får bli med på den produksjonsklare modellen.

Potensialet for å lage en av Hyundais aller tøffeste modeller er i alle fall til stede, synes vi.

Neste år planlegger Hyundai for øvrig å lansere en ny versjon av SUV-en Santa Fe. Den sammen med elbilsatsningen, kan fort bidra til å løfte merket ytterligere her i Norge.

Per dags dato er Hyundai på 17. plass over landets mest solgte merker. Det tilsvarer en markedsandel på bare 2,4 prosent.

Test Hyundai Ioniq: Mye tyder på at dette blir en norsk bestselger

Kunstig lyd på en elbil? Se og hør mer i videoen under: