Neste år er det mye som tyder på at vi får en helt ny AMG-familie på plass. Illustrasjonsfoto basert på AMG C 63 S.
Neste år er det mye som tyder på at vi får en helt ny AMG-familie på plass. Illustrasjonsfoto basert på AMG C 63 S.

Nå vil Mercedes gjøre noe de aldri har gjort før

Ny serie med verstingbiler trolig på vei.

Bilprodusentene holder som regel kortene tett til brystet i forbindelse med viktige lanseringer og nyheter.

Samtidig viser det seg at ulike kilder som hinter til spennende saker, ofte stemmer. Denne gangen er det Autonews som skriver at Mercedes-AMG har heftige planer på gang.

Men først: AMG-salget i Norge har aldri vært høyere. I fjor solgte Mercedes 115 nye AMG-modeller, det er en stor oppgang fra året før, hvor tallet «bare» var 55.

I år ser det ut til å bli nok et rekordår for motorsterke modeller med stjerne i grillen. Rent matematisk viser nemlig salgstakten at vi passerer 250 AMG-biler før året er omme.

Helt ny AMG-hybrid

Og den veksten vil sannsynligvis fortsette skal vi tro Autonews. De skriver at en helt ny AMG-familie er på vei. Den skal hete AMG 53, altså noe midt i mellom dagens 43 og 63-serie.

Kanskje en av de tøffeste modellene fra Mercedes om dagen. AMG C 63 S Coupé.
Kanskje en av de tøffeste modellene fra Mercedes om dagen. AMG C 63 S Coupé.

Nettstedet skriver videre at den aller første modellen med AMG 53 på bakluka, trolig skal være nye Mercedes CLS, som debuterer neste år.

Men det er naturligvis ikke bare navnendring og økt effekt fra dagens 43-serie som blir nytt.

Den nye AMG 53-serien skal etter alt å dømme baseres på den nye rekkesekeren til Mercedes. Her er det allerede kjent at motoren leveres med et 48-voltsystem med integrert startgenerator.

Og det er her den store nyheten faller inn. 53-serien blir trolig en hybrid-AMG. Rekkesekseren skal nemlig jobbe sammen en elmotor, som skal bidra til enda mer effekt, økt dreiemoment og ikke minst bidra til lavere utslipp.

AMG GLC: Nå kommer storselgeren med monstermotor

Lanseres neste år

Det er altså kommende CLS som antakelig blir historiens aller første AMG 53-modell. Autonews skriver at den vil få 430 hk pluss x-antall el-krefter til rådighet.

Etter hvert forventes det også å se de nye AMG-tallene på flere modeller, deriblant nye E-Klasse. Samtidig skal Mercedes beholde selve verstingen, nemlig AMG 63 med 4-liters V8 bensin.

Nye CLS kommer på markedet neste år, trolig med debut på bilmessen i Los Angeles.

Som en av de første i Norge har vi testet AMG GT R. Se video av råtassen under:

Her tester vi ekstreme Mercedes AMG GT R.