Anders måtte le litt da han fant denne lappen på bilen

Noen har tydeligvis ikke sans for bensinslukende amerikanere.

Anders Kristiansen, fra Oslo takker for oppfordringen, men kommer ikke til å stemme MDG ved høstens valg. Han lover til gjengjeld at bilen ikke brukes mye. Foto: Privat.  
Anders Kristiansen, fra Oslo takker for oppfordringen, men kommer ikke til å stemme MDG ved høstens valg. Han lover til gjengjeld at bilen ikke brukes mye. Foto: Privat.  

Man skal høre mye rart før ørene faller av, sies det. Lappen som Anders Kristiansen fant på sin digre Ford pickup etter å ha vært på Oppsal-senteret i Oslo og handlet, er noe av det rareste han har sett.

Det er jo valgår i år, men akkurat denne måten å kapre velgere på må være ganske ny og utradisjonell.

– He, he... Ja, jeg må jo bare flire litt. En slik beskjed har jeg aldri fått før, sier han.

Liker amerikansk livsstil

– Så nå selger du bilen, kjøper deg elsykkel og løper til høstens valgurner med Miljøpartiet de grønnes (MDG) stemmeseddel?

– Nei, det skal nok mer til for å omvende meg, kommer det kjapt.

– Jeg er nemlig litt over middels interessert i amerikanske biler og amerikansk livsstil, så jeg er ikke helt sikker på om de liker meg. Jeg innrømmer gjerne at bilen kanskje ikke er så veldig miljøvennlig. Det er en Ford F-150 pickup, 1977-modell, med 6,6-liters V8-bensinmotor. Jeg kan nok klare å få den ned mot 1,2-liter på mila på pen langkjøring, uten at jeg har målt det veldig nøye. Bilen er nemlig veteran og brukes kun til kose-kjøring i fint vær, forteller han.

Denne lappen var festet under vindusviskeren på bilen til Anders, med oppfordring til å tenke på menneskene og  jordas framtid. Foto: Privat. 
Denne lappen var festet under vindusviskeren på bilen til Anders, med oppfordring til å tenke på menneskene og jordas framtid. Foto: Privat. 

Les vår bruktbiltest av Hummer H1:

MDG er vel proffere enn som så?

– Hva tenker du om lappen og budskapet som sto på den, da?

– Den var jo litt søt da. Med hjerte og gode greier... Nei, jeg tenker vel ut fra håndskriften at det må være gjort av et barn – sikkert i aller beste mening. Men kanskje også at vedkommende er litt hjernevasket av noen voksne. Ordlyden i budskapet er ganske voksent, så jeg har stusset litt over det hele, jeg innrømmer det...

– Lappen kommer jeg uansett til å ta vare på og å legge i frontruta på biltreff og utstillinger. Slik sett skal MDG får litt gratis PR fra meg. Men jeg stemmer selv på et annet parti, bare så det er sagt, avslutter Anders.

Dette er Ford F-150 pickupen til Anders fra 1977, en ekte klassiker. Foto: Privat. 
Dette er Ford F-150 pickupen til Anders fra 1977, en ekte klassiker. Foto: Privat. 

Lavt valgkampbudsjett – men ...

– Dette var jo litt morsomt, da, smiler Rasmus Hansson som er stortingsrepresentant for MDG, når vi ber om en kommentar.

Nei - dette er nok ikke en del av vår valgkamp, humrer stortingsrepresentant for MDG, Rasmus Hansson.  
Nei - dette er nok ikke en del av vår valgkamp, humrer stortingsrepresentant for MDG, Rasmus Hansson.  

– Riktignok har Miljøpartiet De Grønne et veldig lite valgkampbudsjett, men dette er ikke noen offisiell del av vår valgkamp. Det er barna og de unge som skal arve kloden, og det er flott å se at de tar saken i egne hender, legger han humrende til.

– Jeg synes ikke alle med bil skal trenge å skamme seg, men det er fint å bli bevisst på alle utfordringene med bilkjøring. Vi skal ha biler i framtida også, Miljøpartiet De Grønnes politikk handler om å gjøre det lettere å la bilen stå og reise miljøvennlig, enten det er på toget, med sykkelen eller i en elbil, avslutter Hansson.

Les også: Den amerikanske bil-drømmen lever fortsatt

Video: Se vår test av Chevrolet Camaro her