Ambisjonene var store da amerikanske Fisker lanserte sin første bil tilbake i 2011.

Karma het den, og var en ladbar hybrid. Den gangen trodde mange at Fisker hadde bedre forutsetninger for å overleve enn ett annet oppstartselskap ved navn Tesla.

Men slik gikk det ikke. Fisker fikk problemet etter kort tid. Etter bare 2.500 produserte biler var det over og ut, og Fisker gikk konkurs.

Kinesisk eier

Det kunne vært slutten. Slik ble det imidlertid ikke. Nå gjør bilen comeback – med nytt navn.

Denne uken har nemlig de aller første eksemplarene av "nye" Karma rullet ut fra fabrikken i California. Den har skiftet navn til Revero, samtidig som Karma nå har blitt navnet på hele selskapet.

Bak det hele står kinesiske Wanxiang som kjøpte opp konkursboet til Fisker og altså har satset videre. I første omfang skal Revero være en eksklusiv modell som skal produseres i begrenset antall, men Karma har planer om å øke på med flere modeller.

Designet gjort av danske Henrik Fisker holder seg fortsatt godt. 
Designet gjort av danske Henrik Fisker holder seg fortsatt godt. 

Fisker Karma hadde sin Norges-premiere på Broom-festivalen

Over en million – i USA

Som før er dette en ladbar hybrid. Bilen skal ha en elektrisk rekkevidde på inntil 80 kilometer. Når batteripakken er tom, tar en bensinmotor på 260 hestekrefter over. Samlet systemeffekt er for øvrig på 408 hestekrefter.

At det er eksklusive saker, gjenspeiles også i prisen. Revero starter på 130.000 dollar, eller rundt 1,1 millioner kroner – i USA. Da konkurrerer den med noen av de mest eksklusive bilene i markedet. Foreløpig er det ikke klart hvilke planer Karma har for eventuell eksport.

Karma Revero blir en bil for de mest velstående bilkjøperne, med startpris på over en million kroner hjemme i USA.
Karma Revero blir en bil for de mest velstående bilkjøperne, med startpris på over en million kroner hjemme i USA.

Tør du å kjøpe denne?

Tre til salgs i Norge

Her i Norge hadde Fisker faktisk autorisert forhandler en periode, Auto Tjuvholmen i Oslo. Det ble solgt en håndfull eksemplarer av Karma, før det var slutt.

I skrivende stund ligger det tre eksemplarer ute i bruktmarkedet. Dette er mildt sagt ingen lettsolgt bil, og prisene har falt en god del de siste par årene. Rimeligste eksemplar ligger ute til 605.000 kroner, den har rullet 63.000 kilometer.

I motsatt ende av prisskalaen finner vi en bil som har gått bare 13.000 kilometer, her er prisforlangende 759.000 kroner. Begge er for øvrig 2012-modeller.

LES OGSÅ: Dette må være verdens mest tungsolgte bruktbil

Dette er Karma Revero, se mer i videoen under: