Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Biler med lav kjørelengde er alltid ettertraktet på auksjoner, og grunnene til hvorfor de har så lav km-stand er ofte mange.

Noen eiere ble syke, livssituasjonen endret seg, parter gikk fra hverandre, dødsfall, bilen fikk tekniske problemer osv.

Men forklaringen bak den lave kilometerstanden til denne 1996-modellen Mercedes-Benz SL500 har vi ikke vært borte i før.

Vi antar eieren var rimelig stolt over å kunne cruise med sin kostbare SL500 da den var ny, og han koste seg nok i løpet av de første 13 mil han kjørte med den.

Ble stående

Men etter 13 mil mistet han tenningsnøkkelen. Når? Hvordan? Det vet vi ikke. Kanskje han glemte hvor han la den? Kanskje ble de liggende igjen på disken i en butikk? Kanskje falt de ned i en busk? Hvem vet?

Det spiller ingen rolle, men det som spiller en rolle er at eieren ikke gikk til forhandleren hvor han hadde kjøpt bilen for å få tak i en ny nøkkel.

Kanskje lette han febrilsk rundt hjemme og i nærområdet, men av ukjente årsaker ordnet han aldri opp i problemet.

Illsint svenske satte fyr på fotoboks

Som igjen resulterte at bilen bare ble stående. Kanskje var planen å ordne nye nøkler til bilen i morgen, men det ble i så fall utsatt til i morgen. For så å bli utsatt til i morgen osv.

Alt gikk så bra. Helt til nøkkelen en dag ble borte... Foto: Coys
Alt gikk så bra. Helt til nøkkelen en dag ble borte... Foto: Coys

Årene gikk, men til slutt innså noen at det var bedre å selge bilen enn å la den fortsette å stå seg i hjel.

Ble solgt på auksjon

Dermed endte den opp på auksjon til det velkjente auksjonshuset Coys, og det ble stor interesse for bilen. For det første snakker vi jo om en «ny» 1996-modell, som knapt har vært kjørt i det hele tatt.

Dette er en liten lykkepille på hjul

For det andre er historien bak den såpass spesiell, at mange nok ble ekstra interessert bare av den grunn. Det hele resulterte i at bilen til slutt gikk under hammeren for 623.000 kroner!

Hva skal man gjøre med den?

Det er mye penger for en 21 år gammel Mercedes, men det store spørsmålet for den nye eieren er hva han skal gjøre videre med den?

Skal han ta den i bruk, og kose seg med forhåpentligvis svært mange km igjen på telleren? Eller bør den bevares som et klenodium, og bare stå i et slags privat museum? Hva mener du?

Her kan du kjøpe din egen brannbil