Denne bilen må sies å ha en særdeles interessant historie. Foto: Mecum Auctions
Denne bilen må sies å ha en særdeles interessant historie. Foto: Mecum Auctions

Denne ventes det  heftige budrunder på

Den første av sitt slag skal selges på auksjon.

Ford Mustang er en av bilhistoriens største legender, og det er ikke uvanlig at spesielle modeller oppnår høye priser på auksjon. Men nå kommer en virkelig godbit for salg: Nemlig bil #00002.

Eller 5F07U100002, for å ta hele VIN-nummeret. Det er den første Mustang hardtop med VIN som ble laget, siden bil #00001 er en convertible.

Bilen skal selges av auksjonshuset Mecum Auctions under deres store auksjon i Indianapolis i mai, og vil ventelig bli et hett objekt for de som vil ha tidlig Mustang-historie.

Ikke akkurat Boss 429 (som kom noen år senere), men 170 rekkesekseren var original, så da så ... Foto: Mecum Auctions.
Ikke akkurat Boss 429 (som kom noen år senere), men 170 rekkesekseren var original, så da så ... Foto: Mecum Auctions.

Om bilen virkelig var Mustang nummer to er en helt annen sak. Ford lagde mange pre-produksjons Mustanger uten VIN-nummer, så det eneste man vet med sikkerhet er at bilen er den første hardtopen med eget VIN-nummer.

Ikke så heftig motor

Optionmessig er ikke bilen så grom. Den har 170 kubikktoms sekseren med 105 hester, tre-trinns manuell gearkasse og 13-toms hjul.

Men eieren Bob Fria har oppdaget mye interessant info om bilen opp gjennom årene. Han fant ut at Ford i perioden fra 10. februar til 5. mars 1964 lagde mellom 150 og 180 pre-produksjons Mustanger.

Blåfargen innvendig matcher blåfargen utvendig. Foto: Mecum Auctions.
Blåfargen innvendig matcher blåfargen utvendig. Foto: Mecum Auctions.

Ingen andre ser ut som denne

Under restaurering av bilen oppdaget han merker og sveiseskjøter som var typisk for pre-produksjonsbiler, og ikke samlebåndsbiler, bevis på at også #00002 egentlig var en slik bil.

Skulle rekke lansering i Canada

Men på grunn av tidsnød med tanke på den lange avstanden, ga Ford bilen et VIN-nummer og sendte den til forhandleren Brown Brothers Ford i Vancouver, British Columbia, Canada, for den store Mustang-lanseringen 17. april 1964. Men underveis skjedde det en feil, og bilen endte opp i Whitehorse i Yukon-land (og gikk glipp av den store lanseringen) først ut i mai måned.

Dette har de aldri gjort før

Der ble den demobil for interesserte kunder, før den ble solgt våren 1965. Den var så gjennom 13 ulike eiere før Fria kjøpte den i 1997.

Nå kan derimot skjønnheten i fargen Caspian Blue bli din, og uansett hvordan man vrir og vender på det, er dette historiens første Ford Mustang Hardtop med VIN-nummer. Det er nok verdt en del kroner…

Så moro kan det være å kjøre miljøvennlig