TRØBBEL P Å GLATTA: En Audi-SUV på testtur i Troms havnet i grøfta torsdag kveld. Bilen var trolig en del av et større test-team fra Audi. (Foto: Privat/Kristian Allertsen)
TRØBBEL P Å GLATTA: En Audi-SUV på testtur i Troms havnet i grøfta torsdag kveld. Bilen var trolig en del av et større test-team fra Audi. (Foto: Privat/Kristian Allertsen)

Slik gikk det da Audi var ute og testet nybil

Her var det bare å ringe etter hjelp.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Audi tester ny Q7-modell på veiene i nord. Det går ikke alltid på skinner.

De siste ukene har de dukket opp med jevne mellomrom på veiene i Troms, Audis testbiler.

Med tyske registreringsskilt, gjerne i rekke på fem, har de vært lett gjenkjennelige på sin ferd i Nord-Norge. Formålet er å teste den tyske bilprodusentens siste skrik, en SQ7. Det skriver Nordlys.

Og de har nok fått noen gode svar, kanskje spesielt på Svensby i Lyngen.

Måtte ha bilberging

Tromsøværing Kristian Allertsen kom bak følget. Han fikk se at en av Audiene i følget hadde havnet i grøfta om lag to minutters kjøring sør for fergeleiet på Svensby.

Bilberging var på stedet da han kom forbi.

Øyvind Rognlien Skovli er kommunikasjonssjef for Audi i Norge. Han kjenner ikke til verken hendelsen på Svensby eller om det foregår testkjøring av nye Audi-modeller.

Kommet seg på veien igjen

– Vi vet man er ute og tester biler på ulike forhold, men jeg kjenner ikke noe til den aktuelle hendelsen, sier Skovli, til Nordlys.

Han forteller at det nylig ble lansert en ny SUV i den såkalte Q-familien til Audi. Audi Q8 sport concept vil komme på markedet om ikke så altfor lenge, og vil bli enda kraftigere enn den nåværende toppmodellen Q7.

– Vi har i Detroit i januar, vist fram en konseptutgave av Q8-en. Det blir en stor og flott SUV, og blir høvdingen i Q-familien, sier Skovli.

For øvrig ser det ut til at SUV-ene har kommet seg tilbake på veien og var i Tromsø i morgentimene fredag.

Du kan lese mer om bil og trafikk på nordlys.no – her:

LES OGSÅ: Han var på sommerferie – og oppdaget helt nytt bilmerke

Stor nyhet: Se video av nye BMW X3 under: