90 prosent skjønte ikke hva dette betyr

Hva med deg? Her får du fasiten.

  Du ser ikke veien for bare skilt, spøker drosjesjåfør John Hermann Pettersen, etter at han også først svarte feil på hva skiltene betyr for trafikken som skal ned Parkgata. Han mener likevel at skiltingen generelt i Hammerfest er grei.  (Foto: Bjørn Egil Jakobsen, finnmarkdagblad.no/ANB)
Du ser ikke veien for bare skilt, spøker drosjesjåfør John Hermann Pettersen, etter at han også først svarte feil på hva skiltene betyr for trafikken som skal ned Parkgata. Han mener likevel at skiltingen generelt i Hammerfest er grei. (Foto: Bjørn Egil Jakobsen, finnmarkdagblad.no/ANB)

Over 90 prosent visste ikke hva trafikkreglene sier at disse skiltene betyr, skriver Finnmark Dagblad.

Dette var alternativene:

1) Fare for vegarbeid, og at det er parkeringforbudt på begge sider av gata, som kan medføre bot.

2) Fare for vegarbeid.

3) Parkeringforbudt på begge sider av gata, som kan medføre bot.

4) Fare for vegarbeid, og at det er parkeringforbudt på den ene siden av gata, som kan medføre bot. 5) Vet ikke. Har ikke førerkort.

Oppheves av kryss

- Parkering forbudt-skiltene her er bare tull, sier parkeringsleder Jan Sundby hos Hammerfest parkering.

Årsaken er at et P-forbudtskilt oppheves av krysset, som bare er et par meter unna.

Så nært et kryss er det likevel ikke lov å parkere.

Fare for vegarbeid

- "Arbeidsmannen", som varsler at du kommer inn i et arbeidsområde er grei, mener ingeniør Espen Salomonsen hos Hammerfest kommune.

I overkant av fire prosent har valgt alternativ 4. Det vil si "fare for vegarbeid, og at det er parkeringforbudt på den ene siden av gata, som kan medføre bot." Det er også riktig, ut fra skiltingen som er i motsatt ende av Parkgata, og det som gjelder dersom det foreligger gyldig skiltvedtak for plasseringen.

Etter flere hundre stemmer har nemlig bare 2,6 prosent valgt alternativ 2. Det vil si at skiltene varsler "fare for vegarbeid", som er riktig utfra skiltene man ser på bildet.

Se avstemningen her: Hva betyr skiltingen?

Noen er malplassert

- Du ser ikke veien for bare skilt, spøker drosjesjåfør John-Hermann Pettersen. Han mener likevel at skiltingen generelt i Hammerfest er grei.

- Men det er noen skilter som er malplassert, fastslår han.

Du kan lese mer om bil og trafikk på finnmarkdagblad.no - her:

SE OGSÅ: Her tar hun hevn mot parkeringsvakten