Femte generasjon BMW 5-serie er blitt en bil mange har råd til. Den byr på god plass, klasseledende kjøreegenskaper - men også en del problemer, viser det seg i Brooms bilguide.
Femte generasjon BMW 5-serie er blitt en bil mange har råd til. Den byr på god plass, klasseledende kjøreegenskaper - men også en del problemer, viser det seg i Brooms bilguide.

– Litt kluss må man regne med – det er del av sjarmen

Norske eiere fornøyd – selv om ikke alt går på skinner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I fjor høst lanserte vi i Broom vår nye bilguide. Her har leserne anledning til å skrive om bilene sine, nye eller brukte, og fortelle hva de synes.

Vi har score i fem ulike kategorier: Kjøreglede, kvalitet/driftssikkerhet, plass/praktiske løsninger, økonomi/kostnader og drivstoff/forbruk.

Så langt har vi totalt inne over 3.000 anmeldelser, og tallet øker raskt!

Målet med bilguiden, der det altså er eieren selv som vurderer bilen, er å lage en slags tripadvisor for bil.

I dag har tar vi for oss en av BMWs mest populære modeller – nemlig 5-serie, nærmere bestemt E60/61-modellen, som ble produsert mellom 2003-2010.

Kontroversiell

Akkurat denne 5-serien er den mest kontroversielle generasjonen som er laget. Designet er signert Chris Bangle, som virkelig ikke holdt tilbake. Resultatet ble en rekke modeller som fikk mange til å sette kaffen i vrangstrupen. I alle fall i starten.

Etterhvert viste det seg at utseendet på særlig 5-serien har tålt tidens tann godt. Og den var dessuten en skikkelig storselger som nybil.

Nå har den vært på bruktmarkedet noen år, og begynner å bli svært så folkelig priset.

Det er mange nordmenn som kjører rundt i en brukt BMW 5-serie. 
Det er mange nordmenn som kjører rundt i en brukt BMW 5-serie. 

Nye 5-serie: – Denne bilen er fantastisk god å kjøre

Flest anmeldelser

Akkurat BMW er det merket som har flest anmeldelser i bilguiden akkurat nå. Totalt nærmer det seg 350! Femte generasjon av 5-serie har i skrivende stund hele 43 anmeldelser.

Snittkarakteren er 7,8 poeng av 10. Det betyr kort sagt at de fleste eierne er godt fornøyd med bilen sin.

Men det finnes også noen gjengangere på ting som trekker ned ....

BMWs nye 5-serie gikk ned i pris allerede før den kom til Norge

Velger BMW på nytt

En ting som går igjen på flere av anmeldelsene, er at dette ikke er den første BMW-en eieren har hatt. Her er det høy lojalitet til merket.

Her er noen utdrag fra det som blir sagt om E60/61:

– Min fjerde BMW, hatt to E34, en E39, og har nå E61 2005-modell. Meget godt fornød. Blir garantert fire til.

Hænn

– Dette er den beste bilen jeg har vært borti. Har 15 års fartstid som bilmekaniker, samt har kjørt taxi på kvelder, høytider og helger i rundt 12 år.

Falco

– Jeg tok denne bilen i innbytte for en annen bil, og hadde i utgangspunktet tenkt å selge den igjen etter kort tid. Men jeg ble så fornøyd med bilen at jeg har slått fra meg å selge den.

bmw5

Fred var først med heftig BMW i Norge

Ikke alt er bra

Selv med en god snittscore, er det ingen tvil om at det er flere eiere som har litt å sette fingeren på også.

– Her går mye i stykker, gitt. Takluka, eksosmanifoil, luftbelgen bak. Lista er lang med veldig dyre deler som ryker hele tiden.

Olsen

– Har måtte bytte automatkasse etter kun 120.000 km, etter mye tull. Skuffende.

Affe

– Det er viktig å være klar over at man må budsjettere med noe høyere vedlikeholds/serviceutgifter i premiumsegmentet. Kjøp bil med godt dokumentert historikk!

Morten

BMW var tidlig ute med menyhjul i stedet for touchskjerm. Bildet viser første generasjon iDrive. Senere generasjon av E60/61 fikk et utbedret system, med flere hurtigmenyknapper.
BMW var tidlig ute med menyhjul i stedet for touchskjerm. Bildet viser første generasjon iDrive. Senere generasjon av E60/61 fikk et utbedret system, med flere hurtigmenyknapper.

Dette mener Brooms bilekspert om BMW 5-serie 2003-2010

Må regne med litt ...

Selv om det altså kan være litt av hvert som ryker, er det flere som påpeker at de lever greit med litt kluss underveis, fordi bilen er så god å kjøre.

En av dem er Martin K. Han formulerer seg slik om sin 2005-modell 525DAT:

– Helt fantastisk bil! Litt kluss må man regne med, men det er litt av sjarmen. Blir ekstra mye kjøreglede den lille stunden alt fungerer

Her kan du lese alle anmeldelsene av femte generasjon 5-serie

Nå er det din tur ...

Vi vil gjerne ha flere anmeldelser på både av BMW og andre merker. Vi håper derfor du vil ta deg tid til å hjelpe oss.

I bilguiden kan du bidra med dine erfaringer og kunnskap om bil, enten det er ny eller brukt. På den måten vil vi skape en komplett brukergenerert bilguide! Det er den første og eneste av sitt slag i Norge.

Du klikker bare på denne linken og trykker på den røde knappen "Fortell oss om bilen din" – så er du i gang:

Lyst på brukt 5-serie? Denne får du rimelig nå