Den er tøff som få, men salget har gått trått for Dodge Viper
Den er tøff som få, men salget har gått trått for Dodge Viper

Snart er det slutt for dette råskinnet

Salget har vært mildt sagt skuffende.

Den fikk enormt mye publisitet da den kom som ny modell i 2012: SRT Viper, tidligere kjent som Dodge Viper.

8,5-liters V10, 649 hestekrefter, 0–100 km/t på 3,5 sekunder og toppfart på 332 km/t er data som underbygger det heftige utseendet.

Kjøreegenskapene har også fått mye skryt. Dette er rå villskap på fire hjul - og burde slik sett være en bil som appellerer til en relativt stor målgruppe.

Spesialmodeller

Men selv om det helt sikkert er mange som drømmer om en Viper, har salget vært svakt. Så svakt at Chrysler-konsernet har måttet stoppe produksjonen flere ganger, fordi bilen har hopet seg opp på lager.

Fem år etter at den kom på markedet, er det nå satt sluttstrek for Viper. Det aller siste eksemplaret skal etter planen rulle av samlebåndet 31. august i år.

Chrysler har satset tungt på spesialmodeller mot slutten av levetiden, og hatt suksess med det. Her handler det om små volumer, og biler som er samlerobjekter i det øyeblikket de forlater fabrikken.

Derfor var denne bilen en revolusjon

Utsolgt på fem dager

Først ut var 1:28 Edition ACR som blir laget i 28 eksemplarer. Alle 28 ble solgt på 40 minutter. Så kom VoooDoo II Edition ACR (nå med tre o'er etter V'en, for å markere forskjellen til spesialmodellen Voodoo fra 2010) hvor alle 31 bilene ble solgt på to timer.

GTS-R Commemorative Edition ACR (i hvitt og blått), og 1:28 Edition ACR (navnet henspeiler på rundetidsrekorden på Laguna Seca).

25 eksemplarer av Snakeskin GTC og 100 eksemplarer av GTS-R Commemorative Edition ACR solgte unna på to dager. Til slutt kom 22 eksemplarer av Dodge Dealer Edition ACR som ble solgt på fem dager. Det betyr 206 biler på 5 dager.

Av de ulike spesialmodellene finner vi blant annet 1:28 Edition ACR, som ser fryktinngytende ut i sort og rød, med kledelig vinge av det ikke altfor beskjedne slaget.
Av de ulike spesialmodellene finner vi blant annet 1:28 Edition ACR, som ser fryktinngytende ut i sort og rød, med kledelig vinge av det ikke altfor beskjedne slaget.

Definitivt slutt

Det er da også grunnen til at man laget en sjette spesialmodell kalt Snakeskin ACR, i 31 eksemplarer. Også den ble utsolgt på kort tid.

På denne måten har man lyktes å holde liv i bilen litt lenger enn det som nok normalt ville skjedd. Men etter august i år er det altså definitivt slutt. Og etter såpass trått salg, er det nok lite sannsynlig at vi får noen oppfølger med det første.

Denne har mange nordmenn på ønskelista

Ny Mustang vekker harme, se mer i videoen under: