En Lamborghini Sesto Elemento ser du ikke til salgs hver dag. Foto: Craigslist
En Lamborghini Sesto Elemento ser du ikke til salgs hver dag. Foto: Craigslist

Ukens dyreste bruktbil: 38 millioner kroner!

Annonse for supersjelden bil vekker oppsikt.

Når virkelig eksklusive biler skal selges, så pleier det å skje gjennom spesielle kanaler. F.eks hos et auksjonshus, via en anerkjent forhandler av slike biler (gjerne med et pretensiøst navn), eller på nettsider hvor man finner andre biler av samme type.

Mange ble derfor svært forbauset da en hypersjelden og supereksklusiv Lamborghini Sesto Elemento, dukket opp til salgs på nettstedet Craigslist for noen dager siden. Nå er det jo tusenvis av biler til salgs på den populære amerikanske nettsiden, men å finne en slik bil sammen med Honda Civicer og Ford Tauruser fra nittitallet, var overraskende.

Annonsen var ikke akkurat spekket med informasjon, men det ble oppgitt at bilen hadde byggenummer 3, og at den har gått 118 miles. Pris: 4,5 millioner dollar, eller sånn cirka 38 millioner kroner.

Det sjette element som Lamborghini kalte bilen. Foto: Craigslist
Det sjette element som Lamborghini kalte bilen. Foto: Craigslist

Enkelt og raskt

Slike annonser gjør gjerne folk skeptiske, og det har vært tilfeller også i Norge, hvor ekstremt kostbare biler legges ut for salg, men så viser det seg at bildene er hentet fra en annen annonse, og at bilen gjerne befinner seg hos en forhandler i et helt annet land. Med andre ord: Tvilsomme greier...

Denne lille saken kan redde deg ut av knipa

Men det amerikanske nettstedet Car and Driver har gravd litt i saken, og fant ikke noe galt med selve bildene, og den som besvarte telefonen var også positiv. Han sa bilen var ført opp for salg for en klient, og at de brukte Craigslist fordi det var enkelt og raskt. Megleren opplyste at interessen har vært enorm, og at det er prutingsmonn hva angår prisen.

Dette betyr jo imidlertid ikke at man kan være trygg på at alt er på stell, så den som er interessert i å kjøpe bilen bør være sikker på at man faktisk får det man betaler for.

Interiøret er ekstremt spartansk for å holde vekten nede. Foto: Craigslist
Interiøret er ekstremt spartansk for å holde vekten nede. Foto: Craigslist

Hva er det man betaler for?

Lamborghini Sesto Elemento vakte begeistret sjokk hos de som fikk se den da den ble avduket under Paris-utstillingen i 2010.

Jeg var selv tilstede under pre-arrangementet hvor bilen ble vist fram kvelden før første pressedag, og husker hvilket fantastisk inntrykk Sesto Elemento gjorde på meg. Det var det flere grunner til. For det første var designet spektakulært og heftig, spesielt bakfra. 10 heksagonale hull i panelet over motoren var et av mange visuelle høydepunkter.

Kjør smartere og spar penger

Selgeren av vidunderet befinner seg i Seattle, Washington, USA. Foto: Craigslist
Selgeren av vidunderet befinner seg i Seattle, Washington, USA. Foto: Craigslist

Men så var det selve filosofien bak da, som i grunnen var det beste. Sesto Elemento betyr det sjette element, og henviste til karbon som har atomnummer 6 i periodesystemet. Hele konstruksjonen av bilen var bygget på en blanding av karbonfiber og plast, og med både karosseri, chassis og hjuloppheng i karbonfiber, endte man opp med en superlav vekt på 999 kilo, ifølge Lamborghini. Kombinert med V10-motoren på 578 hk, var bilen god for 0-100 på 2,5 sekunder, mens topphastigheten var 336 km/t.

Alle 20 ble solgt

Folk elsket det de så, og selv om det bare var en konseptbil, så bestemte Lamborghini seg for å lage 20 eksemplarer. Prisantydning var litt over 20 millioner kroner, og alle 20 ble solgt. Bilene var ikke typegodkjente for bruk på vanlig vei, så de lykkelige eierne kunne enten få sin eierglede oppfylt ved å stirre på bilen parkert i garasjen sin, eller ta den med ut en sjelden gang på en racerbane. Hva det koster i forsikring å kjøre på bane med en supersjelden Lamborghini med karbonfiber overalt, kan man bare spekulere rundt.

Her kan du se annonsen for bilen på Craigslist

Denne filmen hadde mengder av ekstreme superbiler (eller hyperbiler), som f.eks Lamborghini Sesto Elemento, men ingen av dem var ekte vare. 
Denne filmen hadde mengder av ekstreme superbiler (eller hyperbiler), som f.eks Lamborghini Sesto Elemento, men ingen av dem var ekte vare. 

Men kommer man seg først på banen, er bilen en seriøs kjøremaskin, noe Richard Hammond beviste i en episode av «Top Gear». Han var full av lovord om det ekstreme beistet.

Replika for bilfilm

Like full av lovord var ikke entusiastene når de fikk se en Lamborghini Sesto Elemento dukke opp i bilfilmen «Need for Speed» (2014). For i likhet med andre superbiler i filmen, var heller ikke Lamborghinien ekte vare.

Nå skjønner vel de fleste at det blir dårlig butikk å herje og krasje med en Bugatti Veyron eller en Koenigsegg, så filmselskapet tok jo en logisk beslutning ved å lage kopier basert på Corvette-chassis. Problemet blir jo da at de mest ihuga entusiastene umiddelbart ser at dette er replikaer, og Lamborghinien var kanskje den som så minst ekte ut av bilene. Filmbilen ble for øvrig solgt på ebay i 2013, med en kollisjonsskadet front, og med tydelige spor av juling rundt om.

Denne bilen kan du snart abonnere på