I flere måneder har det stått en forlatt finskregistrert varebil på en parkeringsplass midt på Saltfjellet i Nordland.

– Vi er mange som har lurt på hva som har skjedd, sier Bjørnar Solvoll til Avisa Nordland.

Han kjører melkebil og er ofte over fjellet på kjøreturene sine.

– Jeg synes lite om at folk setter fra seg bilene sine på denne måten. Det er til slutt noen som må rydde opp og betale, og hvis alle skulle gjort sånn som dette, hvordan skulle det da blitt? spør han.

Tok bilde av bilen

Solvoll kontaktet derfor politiet for å si fra om bilen.

– De ba meg om å oppgi registreringsnummeret så de kunne sjekke. Jeg hadde da passert, men lovet å sjekke neste dag, da jeg hadde en ny tur over.

Dagen etter stoppet trailersjåføren for å ta et bilde og skrive ned registreringsnummeret.

– Da jeg igjen snakket med politiet, havnet jeg hos politiet på Helgeland og fikk kun beskjed om at de hadde vært og sett på bilen, og at de hadde opplysninger om den.

Politiet i Salten bekrefter at de har fått melding om bilen.

Ikke bruke tid og ressurser

– Dette er en bil som er hjemmehørende i Finland med et firma som tidligere eier. Dette firmaet har avregistrert bilen, og den har derfor ikke gyldig kjennetegn og ute av det finske registeret, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson hos politiet i Salten.

Det er politiet på Helgeland som har sjekket ut bilen.

– Noen har bestemt seg for at denne bilen skal de ikke bruke mer, men jeg er usikker på hvordan vi skal få den fjernet. Vi må samarbeide over landegrensene, men hvordan dette vil skje i praksis har jeg ingen formening om, sier han og tilføyer:

– I og med det ikke er noe som tyder på at det har skjedd noe straffbart, gjør ikke vi noe med dette. Hvis den står på en av rasteplassene til Statens vegvesen, er det de som må få den fjernet. Dette er en sak vi ikke bruker mye tid og ressurser på, sier operasjonslederen.

Du kan lese mer om bil og trafikk på an.no – her:

LES OGSÅ: Her har millionbilen stått forlatt – i fire år