97-årige Lennart er ikke som alle andre 97-åringer...
97-årige Lennart er ikke som alle andre 97-åringer... Foto: Ford Sverige

Lennart er 97 år – kjøpte seg ny sportsbil

Lidenskapen til bil tar aldri slutt.

Når slutter egentlig bilgleden? Forhåpentligvis aldri, men nå er det nå engang sånn at alderen ofte krever sitt. Dårlig syn, dårlig kropp og dårlig helse, gjør at før eller senere må man enten slutte med bilkjøring, og/eller må selge sin kjære entusiastbil.

Noen er imidlertid så heldige at de får drive med sin hobby lenger enn andre, og her stiller svenske Lennart Ribring i en særklasse. For Lennart er det Ford Mustang som gjelder, og det har det gjort siden bilen dukket opp i 1964, og han kjøpte Mustang som 45-åring i 1964 (han er født i 1919).

– Jeg har aldri tenkt på noen bil siden dengang. Den første følelsen var at man kunne kjøre fort, man følte seg litt mer som konge på veien, forteller Lennart til Ford Sverige.

Men dessverre gikk ikke ting helt etter planen. I 1967 ble bilen lånt ut til en yngre slektning.

– Den turen endte med et krasj. Bilen var ikke til å redde, det ble for dyrt. Det føltes tungt. Jeg hadde bygd opp et forhold til den bilen, sier svensken.

Dette merket har amerikanerne valgt i 75 år

Nå er Lennart 97 år gammel, men ikke tro at det stopper Mustang-interessen. For han kjøpte likegodt en ny Ford Mustang GT 2017-modell, med 5-liters V8 på 418 hk og manuell kasse (modellen starter på 404.000 kroner i Sverige). EcoBoost er ikke noe for Lennart…

Vil utnytte de muligheter han har

Han forteller til Ford Sverige, at det ikke er noe problem å kjøre rundt, og han liker å ta en tur for å vise den fram til sin sønn og barnebarnet. Men han innrømmer at det er litt forskjell på gammel og ny Mustang:

– I den gamle Mustangen kjørte man nesten liggende. Her sitter man mer rett, og det blir litt annerledes når man ser framover.

Nå skal Schumachers bilsamling vises offentlig

– Jeg har vel ikke så mye igjen av livet kanskje, så jeg vil utnytte de muligheter jeg har. Kjøre litt fort og sånt. Jeg tenker at man skal leve fullt ut så lenge man lever. Jeg går ikke rundt og tenker at jeg er gammel. Det hadde vel ikke vært bedre om jeg bare satt inne i leiligheten min og sturet, undrer Lennart.

En 97-åring og hans Mustang, hvilket herlig syn! 
En 97-åring og hans Mustang, hvilket herlig syn!  Foto: Ford Sverige

Har vært på bane med bilen

Sønnen Mikael forteller at hans far er en dyktig sjåfør med godt syn, gode reaksjonsevner og en uovertruffen rutine. Mikael lærte selv å kjøre bil i farens Mustang, og nå tror han faren kanskje planlegger samme sak med hans lille datter Emilia.

Til den svenske nettavisen nvp.se, forteller Lennart at han allerede har testet bilen på bane, men at det ikke gikk helt etter planen.

– Når jeg prøvde bilen der kom jeg til en bakketopp som jeg ikke kjente til.Det gikk ikke å ta svingen i den farten, så jeg fikk kjøre av banen. Nå er bilen på reparasjon, men jeg har tenkt å dra tilbake til banen igjen. Det som hendte var så unødvendig. Hadde jeg kjent til bakketoppen hadde det aldri skjedd. Jeg hadde ikke vært med på gjennomgangen av banen før vi begynte kjøringen, forteller Lennart.

Her kan du lese intervjuet med Lennart i nettavisen nvp.se

En ting er sikkert: Ekte bilglede trenger ikke dø, uansett hvor gammel man blir. Og med sine 97 år er Lennart Ribring verdens eldste Mustang-sjåfør. En 97-åring som attpåtil tar med bilen sin på bane fordi han syns det er gøy! Respekt!

Nå er dette Norges mest solgte BMW