Donald Trump har en garasje som vi tror mange misunner han. Dette er noen smakebiter. 
Donald Trump har en garasje som vi tror mange misunner han. Dette er noen smakebiter. 

Bli med inn i garasjen til Donald Trump

Her er det sannelig litt av hvert!

Denne uken ble det klart: Donald Trump blir USAs nye president. Til manges store overraskelse.

Om det er en god eller dårlig nyhet skal vi la andre diskutere.

Men vi tror mange har lyst til å vite litt mer om, og kanskje bli mer kjent med denne mannen, på en litt annen måte enn hva vi har blitt gjennom TV-debattene.

Vi tenkte derfor å invitere deg med en tur inn i Donald Trumps garasje. For å ta en titt på bilparken mannen disponerer.

Mercedes S600 med V12-motor. 
Mercedes S600 med V12-motor. 

Ikke bare biler

Det sier jo ofte ikke så rent lite om hvem en person egentlig er.

Under valgkampen har han ofte brukt sitt eget helikopter. En maskin som han kjøpe for 750.000 dollar. Dette helikopteret brukes ofte også når Trump skal forflytte seg mellom sine forskjellige bosteder som er Trump Tower, Seven Springs-godset i Bedford og vingården han har i Charlottsville.

Han har også sitt eget Boeing 757 to-motors jetfly fra 1991.

Vel, det var hangaren. Nå er det klart for garasjen.

Topp 10: Verdens raskeste biler

Rolls-Royce Silver Cloud er vel en president verdig?
Rolls-Royce Silver Cloud er vel en president verdig?

Glad i Merce og Rolls

Det ser ved første øyekast ut som om det er to bilmerker som Trump liker veldig godt, begge europeiske. Nemlig Rolls-Royce og Mercedes.

I hans private garasje inngår nemlig to stykker. En gammel, erkeklassisk Silver Cloud fra 50-tallet, og en langt mer moderne og nyere Rolls-Royce Phantom.

Mercedes SLR McLaren - en råtass av en sportsbil. 
Mercedes SLR McLaren - en råtass av en sportsbil. 

Den godeste Trump er også glad i Mercedes. Han har en Maybach 600S, en luksusbil med alt tenkelig og utenkelig utstyr og 530 hestekrefter under det lange pansret.

Han her også en vanlig, i den grad man kan bruke et slikt uttrykk om en Mercedes, S600. Dessuten ett eksempler av den rå sportsbilen Mercedes SLR McLaren som kun er produsert i 2.157 eksemplarer og som har en pris på rundt 5,5 millioner kroner her i Norge.

Her kjøper Norges rikeste bilene sine

Sjelden Cadillac Allanté - bygget i Italia, er helt klart et samlerobjekt. 
Sjelden Cadillac Allanté - bygget i Italia, er helt klart et samlerobjekt. 

Arver firmabilen til Obama

Det er med andre ord lite amerikanske biler i hans eie, men han har i alle fall en Cadillac. Dog en spesiell modell som ble designet og bygget hos italienske Pininfarina, og som heter Allanté.

Det er en spesiell, åpen versjon som ble laget kun i 21.000 eksemplarer mellom 1986 og 1993. Også dette en sjelden og spesiell bil.

Dessuten er det vel all grunn til å tro at Trump arver «firmabilen» til Barack Obama. Nemlig bilen som omtales som The Beast.

The Beast - en Cadillac Limousine som trolig arves som
The Beast - en Cadillac Limousine som trolig arves som "firmabil" fra Obama. 

Den ser tilsynelatende ut som en ganske vanlig Cadillac Limousine, men er vel i bunn og grunn det nærmeste man kan komme en tanks – uten kanon!

Bilen er selvfølgelig pansret etter alle kunstens regler og har det meste av tilgjengelig sikkerhetsutstyr om bord. Den massive størrelsen til tross har den plass til kun fire personer. Den her en egen satellitt-telefon med direktelinjer til både visepresidenten og Pentagon.

Motoren er en 6,5-liters diesel V8-er. Den gjør 0 – 100 km/t på rundt 15 sekunder. Så det er ikke den raskeste bilen Trump vil disponere i sin nye jobb.

The Beast ser ut som en Cadillac, men minner mest om tanks...
The Beast ser ut som en Cadillac, men minner mest om tanks...

Les også: Ingen ville betale nok for Trumps gamle Lamborghini