Effekter som kjøredresser og hjelmer vil også være en del av Schumacher-utstillingen. Foto: NTB Scanpix
Effekter som kjøredresser og hjelmer vil også være en del av Schumacher-utstillingen. Foto: NTB Scanpix

Nå skal Schumachers bilsamling vises offentlig

Fortsatt ingen livstegn fra mannen selv.

Det er fortsatt stille rundt den tidligere Formel 1-stjernen Michael Schumacher, og det lille man har hørt er ikke gode nyheter for tyskeren.

Under rettssaken som nå foregår mot det tyske bladet «Bunte», har advokatene måtte vedkjenne at Schumacher ikke kan gå.

Det kan dermed bli veldig lenge til noen får se legenden igjen offentlig, men for fansen vil det bli en liten gladnyhet i Köln mot slutten av neste år.

Volvos storselger kan bli helt ny neste år

Da vil et nytt MotorWorld åpne i Köln, etter å ha gjort suksess i byer som Stuttgart og München. En av attraksjonene hos MotorWorld Köln vil være en egen Michael Schumacher-avdeling, som vil få en permanent plass når senteret åpner på tampen av 2017.

Der blir spennende å se om det finnes skjulte godbiter i Schumachers samling. 
Der blir spennende å se om det finnes skjulte godbiter i Schumachers samling. 

Ingen tradisjonell bilentusiast

Michael Schumacher var aldri noen tradisjonell bilentusiast. Han hadde en stund en gul Bugatti EB110 som han kjøpte for egne penger, men den ble solgt. Hans senere superbiler kom hovedsakelig gratis fra arbeidsgivere, det samme gjelder for personbiler. For tre år siden var to av bilene Schumacher fikk fra Ferrari til salgs hos en sveitsisk superbilbutikk (en rød Enzo, og en sort FXX), så det gjenstår å se hva som finnes av superbiler i Schumachers samling.

Sjekk hva Tom Gunnar har laget

Men for de fleste besøkende vil det nok være racerbilene som er det store trekkplasteret. Et rikt utvalg av bilene tyskeren kjørte vil være utstilt, med alt fra go-karter til den siste Mercedesen han kjørte i Formel 1. Museet eier selv tyskerens Benetton fra 1994, og regn med mange Ferrarier fra hans tid hos Scuderia Ferrari.

Slik vil det se ut inne i MotorWorld Köln når senteret åpner mot slutten av 2017.
Slik vil det se ut inne i MotorWorld Köln når senteret åpner mot slutten av 2017.

Utover biler, vil det også være pokaler, kjøredresser, hjelmer og andre effekter å se. Schumacher likte også å kjøre motorsykkel, så der kan det være alt fra hans private Harley-Davidson sykler, til racingsyklene han kjørte med på bane.

Vel verdt et besøk

Inngang til Schumacher-samlingen vil være gratis, og hans manager Sabine Kehm, har uttalt at det er i Schumacher-familiens interesse at alle skal få se samlingen med bilene hans uten å måtte betale for det. MotorWorlds nærhet til Kerpen hvor Schumacher vokste opp, anses som en viktig årsak til samarbeidet.

Noen av Broom-leserne har kanskje besøkt Motorworld senter i Tyskland, som er en slags unik blanding av museum, opplevelsessenter, garasje og bruktbilbutikk. Sentrene er store, romslige og innbydende, og er vel verdt et besøk (jeg anbefaler dem ihvertfall på det varmeste). Er du i tillegg Schumacher-fan, bør et stopp hos MotorWorld i Köln være obligatorisk.

Nå skal denne bilen gjøre comeback