Mercedes er på plass i utrolig mange bilklasser og nisjer. Nå gjør de seg klare til å lansere pickup også, den er basert på dagens Nissan Navara.
Mercedes er på plass i utrolig mange bilklasser og nisjer. Nå gjør de seg klare til å lansere pickup også, den er basert på dagens Nissan Navara.

Nå skal Mercedes gjøre noe helt nytt

Avduker stor nyhet denne uken.

En rekke bilprodusentene har økt modellutvalget sitt kraftig de siste årene. Her handler det om å dekke flest mulig nisjer – gjerne også lage helt nye.

Samtidig er konkurransen tøffere enn den noen gang har vært. Derfor gjelder det å være til stede der konkurrentene er, og krige om ethvert salg.

Det er noe av bakgrunnen for at Mercedes denne uken skal vise sin aller første skreddersydde pickup. Ja, du leste riktig. Merket med stjerne i grillen skal nå også lage pickup!

Lovende marked

Bilen skal vises fram for første gang i konseptutgave, under et arrangement i Sverige. Dette går av stabelen 25. oktober, og Mercedes har allerede sendt ut en liten teaser, i form av en skisse av bilen.

Selv beskriver Mercedes pickup-markedet som "lovende". De er heller ikke det første merket som har meldt seg på i pickup-klassen de siste årene. Volkswagen har hatt stor suksess med sin Amarok, og Renault kommer nå med en modell kalt Alaskan.

Å utvikle helt nye bilmodeller koster svært mye penger. Slik sett kan det være vanskelig å regne hjem utviklingskostnadene bare på én modell. Det trenger da heller ikke Mercedes å gjøre i dette tilfellet.

Her er utgangspunktet: Den nye pickupen til Mercedes skal bygges på Nissan Navara. 
Her er utgangspunktet: Den nye pickupen til Mercedes skal bygges på Nissan Navara. 

Én plattform – den skal bli til mange biler!

Kommer til dekket bord

Deres pickup skal nemlig baseres på storselgeren Nissan Navara. Mercedes-eier Daimler og Nissan/Renault-alliansen har et samarbeid rundt teknologi og motorer. Dermed har Mercedes i stor grad kommet til "dekket bord" her. Men samtidig er det ventet at Mercedes kommer til å legge vekt på at deres bil skal skille seg ganske tydelig fra opphavet.

Her handler det blant annet om egne motorer, samtidig som Mercedes-ingeniørene har jobbet mye med understellet. Det er grunn til å vente seg mer påkostede kjøreegenskaper enn vi vanligvis forbinder med en pickup.

Spionbilder av bilen viser at den sannsynligvis også blir litt lavere og bredere enn Navara. I tillegg kommer en rekke visuelle hjelpemidler, for å øke Mercedes-faktoren.

– Du må jo betale i dyre dommer for rene vrak

Finere materialer

Innvendig blir det også viktig for Mercedes å gjøre den mer eksklusiv. Det robuste preget fra Navara blir sannsynligvis supplert med finere materialer og en mer avansert infotainmentløsning.

Mercedes venter at pickupen i hovedsak skal appellere til de som trenger en arbeidsbil, men det er naturligvis ikke noen ulempe om den også blir valgt av privatkunder.

Premieren er altså nært forstående, så er det ventet at bilen kommer på markedet til neste år.

LES OGSÅ: Dette er Norges dyreste pickup

Slik teaser Mercedes den kommende avdukingen av deres nye pickup. 
Slik teaser Mercedes den kommende avdukingen av deres nye pickup. 

Du ser kanskje hva som gjør denne pickupen helt unik..?